The Ritz-Carlton predstavlja neverjetno luksuzen hotel na vodi

Veriga prestižnih hotelov The Ritz-Carlton je v svojo ponudbo dodala nekaj novega – križarjenje, ki prinaša prestiž na najvišji ravni. Skozi desetletja uspešnega poslovanja je ime The Ritz-Carlton postalo sinonim za kakovost in vrhunske storitve v svetu hotelskih namestitev.

Uspešni projekti pa slej ko prej privedejo do širitve ponudbe na nova področja, kjer se lahko dokažejo v novi luči. In prav to se je zgodilo pri Ritz-Carltonu. Obljubljajo, da njihov morski projekt ne bo zaostajal za hoteli na kopnem, s tem pa so postali tudi prva hotelska veriga, ki je svojo ponudbo razširila še na morje.

Prvo križarjenje s prestižno hotelsko ladjo, dolgo skoraj 200 metrov, obljubljajo za leto 2019. Križarka bo imela 149 suit, ki bodo sprejele 298 potnikov. Vsaka suita bo imela tudi zasebni balkon.

Seveda pa na krovu ne bodo manjkali niti spa center, lounge bar s panoramskim razgledom in restavracija, ki jo bo vodil Sven Elverfeld, chef s tremi Michelinovimi zvezdicami, na križarki pa bodo lahko pristajali tudi helokopterji.

Luksuzna dogodivščina bo vključevala potovanja, dolga med 7 in 10 dnevi, pluli pa bodo po Sredozemlju, Severni Evropi, zaneslo pa naj bi jih tudi do Latinske Amerike in Karibov. Prve sobe prve od treh načrtovanih jaht bodo začeli oddajati že maja prihodnje leto.

Foto: The Ritz Carlton

V Trst na kraljevski zajtrk, ki ga postrežejo na križarki

Trst ostaja ena od priljubljenih enodnevnih destinacij, kamor se Slovenci radi odpravimo v šoping, na kavo ali priljubljen italijanski aperitivo. Ob pomolih blizu glavnega trga Piazza Unita ste ob obisku mesta zagotovo že kdaj občudovali zasidrane križarke, ki vedno znova osupnejo s svojo veličino, le redko pa si lahko ogledate tudi njihovo notranjost.

Tokrat lahko na prestižni križarki Costa Luminosa celo zajtrkujete! V nedeljo, 18. junija se namreč po palubi lahko sprehodite med vodenim ogledom mogočne križarke in pokukate v njeno notranjost. Čeprav z ladjo ne boste izpluli, pa se lahko v dopoldanske goste prelevite tako, da na križarki preizkusite tudi ponudbo kraljevih zajtrkov.

 *Kako do svojega mesta na palubi za samo 14 evrov, preverite v Megabon ponudbi.*

Popoldne lahko izkoristite za raziskovanje tega slikovitega pristaniškega mesta. Od palač na trgu Piazza dell’Unita se sprehodite do Terezijanske četrti, četrti Svetega Justa ali pa skočite do gradu Miramar. Če imate od posedanja na kavah raje umetnost, si oglejte muzeje Revoltella, Museo Ferroviario di Trieste Campo Marzio in il Museo Del Mare ali pa skočite do Rimskega teatra in svetilnika Zmage. In za konec? Kozarec aperol-spritza ali kepica pravega italijanskega sladoleda!

Foto: Costa Luminosa, Pixabay, Shutterstock

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.