Križarjenje po severnem Jadranu: Reka – Cres – Mali Lošinj – Pag – Rab – Goli otok – Krk

Ste že doživeli križarjenje po severnem Jadranu? Zaplujte novi dogodivščini naproti in si privoščite nepozabne počitnice!

En dopust, 6 otokov

Ujeli smo odlično ponudbo za čarobno križarjenje po severnem Jadranu na manjši ladji, kjer bo poskrbljeno za vaš popoln oddih. Na križarjenju boste obiskali 6 otokov in spoznali njihove naravne in kulturne lepote. Zaradi intimnega in prijateljskega vzdušja, na ladji boste doživeli nekaj povsem drugega od tistega, kar bi doživeli na velikem križarju. Da pa bo vaš dopust še boljši, bo poskrbela vedno nasmejana posadka, popolnoma predana vam in vašim željam.

Stončica, ladja, ki sprejme 18 potnikov

Na dogodivščino vas popelje lesen motorni čoln Stončica, dolžine 21, širine 5,20 in z ugrezom 3 metre. Ladja je bila zgrajena leta 1950. Stončica je bila večino časa državna ladja v podjetju Plovput in je oskrbovala jadranske svetilnike. Na začetku je bila to edina ladja in je delovala na celotnem območju Jadrana, kasneje, ko so zgradili še dve ladji, pa je Stončica pokrivala severni Jadran. Ko so ladjo prodali zasebniku, so jo sprva uporabljali za enodnevne izlete, z zadnjo rekonstrukcijo leta 2005 pa je postala odlična za večdnevna križarjenja.

Zmogljivost ladje je 18 potnikov. Sestavljena je iz devetih dvoposteljnih kabin s pogradi, vsaka kabina je klimatizirana in ima svoje stranišče s tušem. 4 kabine so na zgornji palubi, preostalih 5 pa je na glavni palubi.

Poleg kabin so na krovu še salon, kuhinja, jedilnica in dve palubi za sončenje. Na sprednji so ležalniki, zadnja pa je pokrita s tendo in ima postavljeno mizo s klopmi. Na ladji so zaposleni štirje člani posadke – kapitan, kuhar, mornar in natakar.

Ponudba vključuje 

  • 8-dnevno križarjenje z ladjo po ruti: Reka – Cres – Mali Lošinj – Pag – Rab – Goli otok – Krk – Reka
  • 7x nočitev v klimatizirani kabini s pogradom in zasebno kopalnico na motorni leseni ladji kategorije Comfort plus za 1 osebo
  • polpenzion – zajtrk in kosilo
  • 5x večerja (4x lahka večerja in 1x kapitanova večerja)
  • pijačo dobrodošlice
  • pristaniške pristojbine
  • palubo za sončenje
  • 2x brisača za 1 osebo
  • brezplačen Wi-Fi

Konkretno ponudbo križarjenja pri Megabonu si oglejte na tej POVEZAVI.

Načrt potovanja:

Sobota: Reka – Cres: kopanje v uvali
Nedelja: Cres – Mali Lošinj: obisk Plave špilje
Ponedeljek: Mali Lošinj – Olib: kopanje – Pag: možnost odhoda v Zrće
Torek: Pag – Rab: kopanje Lun/Fumija
Sreda: Rab – Zavratnica: kopanje – Goli otok
Četrtek: Goli otok – Krk: kopanje Plavnik
Petek: Krk – Reka: kopanje Čavlena

Pot se lahko spreminja na podlagi meteoroloških razmer, varnosti in tehničnih ocen kapitana ladje. Ta program je informativen in nezavezujoč. Če je ladja na čarterskem ogledu, je program v domeni skupine in brez doplačila znotraj 200 Nm. Prvi dan se skupina s kapetanom dogovori, kam želi iti, ni se treba držati predlagane poti. Spanje je lahko v mestih ali na sidrišču v zalivih.

Konkretno ponudbo križarjenja pri Megabonu si oglejte na tej POVEZAVI.

FOTO: Megabon/Stončica

PREBERITE ŠE: Biograd na Moru in imeniten hotel v peščenem zalivu, ki vas bo povsem navdušil

Iščete navdih, kam na oddih? TUKAJ preverite odlično znižano ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust – po Sloveniji ali pri naših sosedih.

Hotel na hrvaškem otoku, ki je prijazen za alergike in vegetarijance

Ste vajeni živeti z alergijami? Kdor ima izkušnje z alergiki, ve, da je izbira dopusta, restavracije, izleta in podobno zelo zahtevna zadeva. Bi šli na Lošinj?

Poleg vseh vsakdanjih neprijetnosti, ki jih preživljajo alergiki in ljudje, ki so jim blizu, se z največjim stresom soočajo pri izbiri dopusta. Najpomembnejše merilo, ki ga pri odločitvi upoštevajo, je gotovo možnost prilagojene prehrane za alergike. Hotel Aurora Lošinj vas v tem primeru ne bo pustil na cedilu.

Če se želite odpraviti na dopust tako, da v kovčke pospravite oblačila, obutev in fotoaparat ter sončna očala, se odločite za Hotel Aurora Lošinj. Kovčki in nahrbtniki, ki so bili v preteklih dopustih predvideni za prehrano, lahko ostanejo doma ali jih napolnite s čim drugim.

Nemalo vas je takšnih, ki zaradi alergij ne morete jesti kjerkoli in česarkoli. Zato v primeru odhoda od doma vedno razmišljate en korak vnaprej. Tako načrtujete, kaj boste jedli, če ponudnik ne bo postregel s prehrano za alergike. Zato ob novici, da je vendarle nekje nekdo, ki misli na vas, zagotovo poskočite od veselja. Obeta se pravi in resnični dopust!

Hotel Aurora Lošinj je hotel z restavracijo, ki poleg velike izbire za vsakogar ponuja prilagojeno prehrano za alergike in vegetarijance. Tako torej ob tedenskih tematskih kuhinjah lahko uživajo tudi tisti, ki so ponavadi pri hrani zapostavljeni.

Poleg restavracije za alergike in vegetarijance Hotel Aurora Lošinj ponuja tudi vrsto drugih aktivnosti. Medtem ko bodo vaši otroci brez skrbi lahko pojedli večerjo, se vi lahko sprostite v savni ali bazenu, dodatne moči pa nabirate v fitnessu.

Megabon in Hotel Aurora Lošinj sta za vas pripravila enkratno ponudbo (TUKAJ), ki je okusna za vaše brbončice, prijazna za vaš žep, še bolj pa ustreza vašemu zdravju. Pohitite in izkoristite priložnost za enkraten in brezskrben oddih, za katerega vam ni treba plačati pravo malo bogastvo.

Avtor: Dijana Kene Zore
Foto: Megabon, Shutterstock

PREBERITE ŠE:

V Hotel Kovač na aktiven in sproščujoč oddih

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.