Ideja za izlet: Na stolp, s katerega ujamete razgled na kar štiri države!

Kako dobro poznate bisere Prekmurja? Lendava je drugo največje mesto v Prekmurju in najvzhodnejše mesto v Sloveniji, tik ob meji z Madžarsko.

Veste, kje v Sloveniji najdete najvišji razgledni stolp? To je Vinarium Lendava, ki ga najdete v Lendavskih goricah. Iz njega se vam bo odprl imeniten pogled na kar štiri države – Slovenijo, Madžarsko, Hrvaško in Avstrijo. Do vrha se lahko povzpnete po 240 stopnicah ali s pomočjo dvigala.

Razgledni stolp Vinarium Lendava

Priporočamo še sprehod po mestnem jedru Lendave, mimo meščanskih hiš in kulturnega doma z edinstveno arhitekturo. Imamo pa tudi idejo, kje lahko prenočite in se potopite v zdravilno termalno vodo!

Zeleni razgledi s stolpa.

Thermal Resort Lendava: dnevni termalni oddih ali nočitev s polpenzionom?

Thermal Resort Lendava povezuje lani obnovljeni hotel, apartmajsko naselje in kamp, vse pa spremlja bogata dopolnilna termalna ponudba. K njim tako lahko pridete na večdnevno razvajanje ali pa se v termalno vodo potopite le za dnevni izlet.

Imajo notranje in zunanje bazene, med njimi naravni bazen, rekreacijski bazen in otroški bazen s tobogani. V bolj intimnem okolju se lahko razvajate tudi v svetu savn v Wellness Resortu Lendava. Imajo dve finski savni, turško parno savno in infrardečo savno. Izvajajo številne masaže, imajo pa tudi kozmetični in frizerski salon.

Pa hrana? Pestra kulinarična ponudba zajema vse od tradicionalnih prekmurskih jedi pa do mednarodne kuhinje. Za hotelske goste imajo restavracijo s penzionsko ponudbo (samopostrežna zajtrk in večerja), tu pa sta tudi a-la-carte restavracija Taverna Artisan in BBQ-bar na terasi termalnega kopališča.

Več ponudb za eno- ali večdnevne izlete v Lendavo najdete TUKAJ – klik.

Raziščite Prekmurje!

Poleg Lendave, si na teh koncih obvezno oglejte še naslednje kraje. V Murski Soboti predlagamo obisk Turistično informacijskega centra (TIC) Murska Sobota in Hranilnice prekmurskih dobrot. Po Soboškem jezeru (ki mu domačini šaljivo rečejo tudi Soboško morje) lahko tudi zaveslate in zaplavate, ali pa se sončnim žarkom prepustite na lepo urejeni plaži. Imajo tudi igrala in hišice z žari, kjer si lahko priredite piknik. Ob jezeru pa stoji tudi zgradba, ki se vam bo zagotovo zdela nekoliko znana. Tu stijo EXPANO, paviljon, s katerim se je Slovenija leta 2015 predstavljala na svetovni razstavi v Milanu. Priporočamo, da si ogledatu tudi njegovo notranjost, saj je poln zabavnih in poučnih vsebin. Priporočamo, da obiščete tudi Tropski vrt, kjer so znani po orhidejah, ustavite pa se tudi ob Bukovniškem jezeru.

Tropski vrt – Ocean Orchids

Goričko vam bo pokazalo grad Grad, največji baročni grad pri nas. V bližini je tudi doživljajski park Vulkanija, kjer se bodo zabavali otroci, pa tudi odrasli bodo izvedeli marsikaj novega, na primer to, da je na Goričkem pred 3 milijoni let bruhal zadnji vulkan na območju današnje Slovenije!

Na teh koncih boste našli tudi čudovite ekološke kmetije, kjer se ustavite za degustacijo in nakup domačih dobrot! Prav tu si naredite zalogo odličnega bučnega olja, vsekakor pa poskusite tudi prekmursko gibanico, langaš, bograč, dödöle in ostale dobrote. Zagotavljamo, da v Prekmurju nikakor ne boste ostali lačni!

FOTO: Megabon, Shutterstock, Maja Fister

PREBERITE ŠE: RECEPTI – Vse to lahko pripravite z odličnim bučnim oljem

Iščete idejo, kam na oddih v naši bližini? TUKAJ (klik) vas čaka kup imenitnih ponudb!

Na sprehodu po praznično okrašenima Mariboru in Lendavi

Decembrski sprehodi po čudovito okrašenih mestih in mestecih pričarajo nasmeh na obraz vsem, ki jih obiščejo. Nekaj čarobnega je v kraguljčkih, ki odmevajo v božičnih pesmih, vonju po cimetu in nešteti barvah, ki obarvajo dolge večere. Tokrat predstavljamo okrašeni mesti Maribor in Lendavo, ki ju je obiskala Tatjana Gjerkeš, znana tudi pod imenom Lepotna mama Taya. Preberite, zakaj se ju splača obiskati!

Maribor

Obiskovalci bodo tudi letošnji december začutili praznični utrip drugega največjega slovenskega mesta. Osrednje prizorišče Čarobnega Maribora je Glavni trg, kjer stojita darilna tržnica in letošnja novost – božični vrtiljak. Na mestnih ulicah in trgih mimoidoče razveseljujejo še svetlobne skulpture Lumina in fototočke z urbanimi gozdički. Za najmlajše pa je zanimivo Vilinsko mesto, ki bo ponovno pričaralo iskrice v očeh malih in velikih.

Maribor je ena krasna praznična destinacija za obisk, saj je letos res prekrasno okrašen. Svetlobne skulpture in fototočke z urbanimi gozdički so navdušile predvsem oba otroka, mene pa izjemno lepo okrašene izložbe trgovin z božičnimi drevesi, hrestači in vrtiljaki. Zaživelo je tudi Vilinsko mesto, kjer se ves mesec odvijajo prireditve in ustvarjalne delavnice. Sprehod po mestu lahko zaključimo ob stojnicah in si privoščimo kozarec kuhanega vina.Mi smo bili nad obiskom praznično okrašenega Maribora navdušeni in se zagotovo vrnemo tudi drugo leto.” – Tatjana Gjerkeš, Lepotna mama Taya
Več o decembrskem dogajanju v Mariboru si lahko preberete TUKAJ.

Lendava

Praznično okrasitev mesta je Občina letos osvežila z  nekaj novimi elementi in lokacijami, ki tvorijo usklajeno in celovito estetsko podobo. V mestnem parku so posodobljene lučke, novo praznično podobo pa sta dobili tudi dve krožišči v mestu in zelenica med bloki v Tomšičevi ulici.

Tako kot pretekla leta so za praznično vzdušje v mestu zaslužni lendavski vzgojno-izobraževalni zavodi. Za otroke sta zanimivi hiška želja in jaslice ob Gledališki in koncertni dvorani Lendava. V želji, da se otrokom pričara pravljično vzdušje, je v mestnem parku nastala domišljijska deželica Palčkov gaj.

Lendava morda ni prva destinacija, na katero bi pomislil, ko se odpraviš na ogled lučk, ampak če se že potepaš kje po Prekmurju, je pa tole zgodovinsko mesto definitivno kraj, ki se ga splača obiskati, Z družino se lahko sprehodimo od Gledališke in koncertne dvorane proti mestnemu parku, saj si lahko ogledamo jaslice, Hiško želja (kjer so otroci lahko včasih narisali kakšno risbico, sedaj pa zaradi razmer to ni možno) in Palčkov gaj, nad katerim bodo otroci še najbolj navdušeni. Po Lendavi se splača narediti en krog tudi z avtomobilom, saj nas praznična okrasitev čaka tudi v rondojih, mostova čez Ledavi pa sta v celoti odeta v lučke.” – Tatjana Gjerkeš, Lepotna mama Taya
Več o decembrskem dogajanju v Lendavi si lahko preberete TUKAJ.

Obe destinaciji lahko obiščete v enem vikendu, sploh, če se odločite za vikend oddih v Severovzodnem koncu Slovenije.

Tatjano lahko spremljate na njenem Instagramu in njenem Tik tok profilu

Foto: Tatjana Gjerkeš

PREBERITE ŠE: Na sprehodu po praznični Opatiji, ki se je letos znašla na seznamu najlepše okrašenih evropskih mest

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.