Citybreak: Kraljevi London

London je vedno dobra ideja. In ker je dobro povezan z ljubljanskim letališčem, citybreak v britanski prestolnici sploh ni tako daleč. V jesenskih dneh in predbožičnem času pa ima še posebej velik čar, saj se Britanci z okraševanjem mesta vsako leto bolj izkažejo.

Naj bo romantičen pobeg med mestne ulice ali pa popoln odklop z družbo, London ponuja prav vse za vsakega. Dinamično mesto nikoli ne spi in tempo britanskega življenja je precej hitrejši, kot ga poznamo pri nas. A ker smo verjetno poletje uživali nekje ob morju med sproščenimi španskimi, italijanskimi ali hrvaškimi prebivalci, je jesenski citybreak z nekoliko hitrejšim ritmom prijetna sprememba.

london_shutterstock_243410305

Saj ne, da Britanci ne bi znali uživati, le takt njihovega hedonizma je malce bolj poskočen in dinamičen. Seveda pa nam kot turistu hitremu tempu nikakor ni treba slediti. Počasni sprehod skozi jesenski Hyde park, kjer bi lahko cele dneve hranili simpatične požrešne veverice, se ne sliši prav nič stresno. In London ponuja še veliko več.

MEGABON priporoča // Skok v London po izjemni ceni

Mesto z več kot sedem milijonov prebivalcev je bilo v letu 2016 druga najbolj obiskana prestolnica na svetu, saj jo je do septembra obiskalo skoraj 20 milijonov turistov.

Nakupovanje do nezavesti

London že od nekdaj velja za modno prestolnico in shopping oazo za vse, ki radi sledijo in postavljajo trende. Oxfordstreet je pravzaprav postal sinonim za nakupovanje in dnevno to ulico z več kot 300 trgovinami obišče malce več kot pol milijona ljudi. Na približno dveh kilometrih dolžine so ena zraven druge zložene trgovine vseh cenovnih razredov, od Zare in Bershke, kot jih poznamo pri nas pa vse do najprestižnejših londonskih znamk, ki jim seveda kraljuje veleblagovnica Harrods nekaj ulic nižje. V zadnjih letih so se v Londonu razvili tudi prikupni pop up stori in konceptualne trgovine, ki bodo navdušile še tako zahtevne ljubitelje dizajna, mesto pa je že dolga leta kraljestvo takoimenovanih “thrift shopov” z vintage oblekami in pohištvom.

london_shutterstock_134594855

london_shutterstock_221316733

Kavarne za popoldanski čaj

Popoldanski čaj je tradicionalno britanski vsakodnevni opravek. Odpravite se na pravi angleški čaj v eno izmed neštetih čajnic s prikupnim ambientom. Po priporočilih pravih Britancev boste najboljši čaj dobili v The Tea House, Tea Rooms ali Urban Tea Rooms, najbolj tradicionalne postrežbe čaja pa boste deležni v The Ritz hotelu.

PREBERI še // London oblikovalke Angele Lukanovich <–

Notting Hill

To “posh” okrožje vsi poznamo že iz filma z Hugh Grantom in Julio Roberts, v zadnjem času pa obiskovalce še posebej privablja zaradi mode na socialnih omrežjih. Pisana pročelja vrstnih hiš privabljajo blogerke z vsega sveta, ki se slikajo pred barvastimi fasadami v ujemajočih se oblačilih. V tem okrožju boste v trgovinah našli tudi mnoge nadvse uporabne spominke, saj med stanovanjskim hišam družbo delajo prijetne trgovine z dizajnom in mnoge čajnice.

Muzeji, galerije in turistične atrakcije

Kot se za turistično mesto spodobi, se London ponaša tudi z mnogimi muzeji in turističnimi atrakcijami. Kultni Big Ben, pred katerim morate posneti turistično fotografijo, Buckinghamska palača z vojaško gardo, Westminsterska palača in Britanski muzej s kraljičinimi diamanti so tradicionalne turistične postojanke, prav tako množice turistov na letni ravni prepelje največje razgledno kolo na svetu London Eye. Obiščete lahko tudi akvarij, prirodoslovni muzej ter mnoge umetniške galerije, veliko turistov pa privlači tudi Madamme Tussauds s svojo zbirko voščenih figure znanih osebnosti. Bolj pogumne vabimo tudi v London Dungeon, kjer boste skozi voden sprehod po strašljivem muzeju spoznali zgodovino Sevilskega brivca, Jacka Razparača in drugih temnih osebnosti britanske zgodovine.

london_shutterstock_296369036

Da bi se izognili čakalnim vrstam in prihranili kakšen funt, priporočamo, da vstopnice na atrakcije in v muzeje kupite že pred odhodom preko spleta, poceni letalske karte pa lahko poiščete v našem brskalniku letalskih kart.

Foto: Shutterstock

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.