Ideja za kulinarični izlet do vinskih kleti: Martinovanje na Krasu!

Roke gor, kdo je za kulinarično razvajanje, obisk kleti in pokušino edinstvenih kraških vin? Martinovanje na Krasu vabi!

Ljubitelji vina, pršuta, sira in drugih dobrot si še danes v urniku zabeležite čas med 4. in 12. novembrom 2023. Martinovanje na Krasu ostaja zvesto tradiciji največjega martinovanja pri nas. Sega na območje dveh občin, odpira 19 vinskih kleti in 7 prizorišč dogajanja. Letos mu dodajajo še čezmejno noto.

Zlato pravilo: kdor pije, ne vozi!

Kleti bo znova povezoval organiziran brezplačni avtobusni prevoz, kar je odlična (in zelo pametna) priložnost, da ključe avtomobila pospravite do drugega dne.

Pokušanje dobrot več kot 80 različnih ponudnikov

Martinovanje na Krasu ostaja zvesto povezovanju raznolikih ponudnikov na celotnem območju Krasa. Na območju dveh občin se bo povezalo več kot 80 različnih ponudnikov. Vinarji, pršutarji, sirarji, domačije, društva in drugi, ki delujejo na področju turizma, se bodo predstavili na večjih prizoriščih martinovanja v Štanjelu, Dutovljah, Pliskovici, Sežani in Lipici. Dogodek se letos širi v čezmejno prireditev, saj se je številnim prizoriščem pridružil tudi tradicionalni Praznik sv. Martina na Proseku. 

Od praznika vina v Štanjelu do tekaškega pozdrava jeseni v Lipici

Martinovanje na Krasu bo vrhunec doživelo prav na martinovo! V soboto, 11. novembra, v odprte kleti vabijo ponudniki ob Kraški vinski cesti, ki jih bo znova povezoval organiziran, tokrat brezplačen avtobusni prevoz.

Martinova sobota v Sežani bo postregla z bogato martinovo tržnico lokalnih dobrot, martinovanje na osrednjem vaškem trgu v Dutovljah bo poleg enogastronomske ponudbe postreglo z blagoslovom mladega vinaPraznik vina v Štanjelu bo tudi letos v znamenju izbrane ponudbe vin in kulinarike z živo glasbo in pristnimi doživetji bisera Krasa.

V Botanični vrt ob vili Mirasasso vabi edinstveno doživetje Vila, vrt in vino v spremljavi jesenske dekorativne pripovedi. Za tekaške navdušence je tudi letos na voljo Tekaški pozdrav jeseni v očarljivi Lipici. V Pliskovici si privoščite Kozarček z Martinom in mladim vinom, večer pa bomo na martinovo zaključili z glasbo na Martinovem koncertu s skupinama Tequila in Nočni skok.

Dogajanje vse od 4. do 12. novembra

Pestro ne bo le na martinovo soboto, saj bo mogoče vse od 4. novembra izbirati med obiski odprtih kleti, raznolikimi doživetji bisera Krasa – Štanjela. Lahko se nasmejete s Slovensko vicoteko na večeru smeha v Tomaju ali pa obiščete Akademijo terana s pokušino kraških dobrot. Tudi petkov večer, 10. novembra, bo glasbeno obarvan s skupinama Zvita feltna in Mambo kings. Veselo bo!

FOTO: Maja Fister

PREBERITE ŠE: To skriva očarljiv vrt v Sežani, ki ga morate obiskati

Iščete navdih, kam na oddih? TUKAJ preverite odlično znižano ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust – po Sloveniji ali pri naših sosedih.

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.