Ideja za kulinarični izlet do vinskih kleti: Martinovanje na Krasu!

Roke gor, kdo je za kulinarično razvajanje, obisk kleti in pokušino edinstvenih kraških vin? Martinovanje na Krasu vabi!

Martinovanje na Krasu se med 5. in 13. novembrom vrača v prepoznavni obliki doživetja okusov in tradicije Krasa. V odprte kleti vabijo ponudniki ob Kraški vinski cesti, ki jih bo znova povezoval organiziran avtobusni prevoz. Odprte kleti bodo namreč povezali z dvema avtobusnima linijama, kar je odlična priložnost, da ključe avtomobila pospravite do drugega dne.

Pokušanje dobrot več kot 90 različnih ponudnikov

Praznik vina v Štanjelu bo tudi letos v znamenju izbrane enogastronomske ponudbe z živo glasbo in pristnimi doživetji bisera Krasa. Razgibajte se na Tekaškem pozdravu jeseni in v novi luči spoznajte očarljivo Lipico. V Pliskovici si privoščite Kozarček z Martinom in novim vinom. Martinovanje na Krasu pa lahko zaključite z večernim Martinovim rock’n’rollom v Dutovljah.

Martinovanje na Krasu ostaja zvesto povezovanju raznolikih ponudnikov na celotnem območju Krasa. Na območju dveh občin se bo povezalo več kot 90 različnih ponudnikov. Vinarji, pršutarji, sirarji, domačije, društva in drugi, ki delujejo na področju turizma, se bodo predstavili na večjih prizoriščih martinovanja v Štanjelu, Dutovljah, Pliskovici, Sežani in Lipici.

Začetek v Sežani, v Botaničnem vrtu, ki vas bo navdušil 

Z Martinovanjem na Krasu bodo začeli v soboto, 5. novembra, v Botaničnem vrtu Sežana ob vili Mirasasso z dogodkom Vila, vrt in vino. Sreda, 9. novembra bo minila v znamenju posveta o ekološki pridelavi vina, četrtek, 10. novembra, pa v znamenju 3. ocenjevanjem mladih vin pod vodstvom strokovne komisije Vitezov evropskega reda vitezov vina in odprtje razstave Žensko delo v Konfekciji Komen.

Na Martinovo, v petek, 11. novembra, bo v Dutovljah potekal Blagoslov mladega vina s kulturnim programom in uro pravljic, v Vinoteki Grad Štanjel pa Vinski večer z izbranim vinarjem.

Vrhunec bo Martinovanje na Krasu doživelo v soboto, 12. novembra. V Sežano vabita Martinovo doživetje na kraškem dvorišču Vinakras in dogodek Vila, vrt in vino v Botaničnem vrtu Sežana. V Lipici tekače pričakuje Tekaški pozdrav jeseni z bogatim spremljevalnim programom pred Kobilarno Lipica, osrednji vaški trg v Dutovljah bo popestrila Martinova kulinarična ponudba z dnevom odprtih vrat Bunčetove domačije, Pepinega vrta in Spominske sobe Borisa Pahorja. Kozarček z Martinom in novim vinom vas bo popeljal po Pliskovici z okušanjem lokalnih dobrot pri ponudnikih.

Praznik vina v Štanjelu bo ozke ulice srednjeveškega gradu napolnil z izbrano enogastronomsko ponudbo, glasbo in škratjim doživetjem za najmlajše. Za večerno zabavo bo na prireditvenem prostoru v Dutovljah v soboto zvečer poskrbel Martinov rock’n’roll s skupinama MI2 in Koktelsi. Na zdravje!

FOTO: Maja Fister

PREBERITE ŠE: To skriva očarljiv vrt v Sežani, ki ga morate obiskati

Iščete navdih, kam na oddih? TUKAJ preverite odlično znižano ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust – po Sloveniji ali pri naših sosedih.

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.