TO je med Slovenci izjemno priljubljeno tuje smučišče – preverite, zakaj!

Pozimi si kot smučarji vedno želite doživeti vrhunski dan smučanja. Tudi vi iščete svoje osebne trenutke zimske sreče na smučarskih podvigih? Katere pa so najpomembnejše sestavine sproščenega smučanja za zimsko uživanje na in izven pobočij? Nassfeld jih ponuja kar nekaj.

Pozimi narava pokaže svojo posebno plat. Svetleče bele pokrajine vabijo na zimske športe – v Nassfeldu še posebej na smučanje. Raziskovanje gorskega sveta ima poseben čar. Ko stojite na vrhu gorske postaje, na čistem zraku in sredi čudovite alpske pokrajine, zapnete smuči in se veselite tega, kar vas čaka. Ko zavoji smuči ujamejo svoj ritem, je vsak naslednji gib srečnejši in vsak posamezen zamah postane trenutek veselja. Potem se zaveš: popoln dan smučanja je pravzaprav vedno trenutni dan. Za čisti športni smučarski užitek pa potrebujete le še nekaj pomembnih sestavin. Nassfeld jih ponuja kar nekaj.

110 kilometrov raznovrstnih prog

Se lahko dvakrat peljete po istem klancu? Lahko, ni pa se vam treba. Smučišče Nassfeld s svojimi 110 kilometri prog je dovolj veliko, da lahko vsakič izberete nov spust – od “lahkega križarjenja” na modri progi Wulfenia do športne akcije na črni Trogkofel. Smučišče se razprostira preko štirih visokih dolin za veliko svobode gibanja v velikodušnih zavojih.

Smučanje na posebnih progah

Seveda se smučarska zabava ne konča na robu proge. Nassfeld ponuja nedotaknjena “freeride” pobočja, do katerih se pride po krajših vzponih, manjših prečkah ali celo z gorsko železnico. Za vsak okus se najde nekaj: široka pobočja za dolge zavoje ali ozki gozdni prehodi za malo več vznemirjenja. In če si želite ekskluzivnosti in zmagovitega občutka, se lahko odločite za smučanje na italijanski strani po progah Rosskofel, Rio Secco ali Monte Zermula. Želite več hitrosti? Hitri in izkušeni lahko tekmujejo s prijatelji na zaprtih progah SkiMovie in nato analizirajo svojo vožnjo na videu. Prav tako se lahko vsi, ki uživajo v prostih slogih vseh stopenj in spretnosti, preizkusijo v snežnem parku vragolij in skokov. 

100-odstotno zasneženo

Najlepših stvari preprosto ni mogoče načrtovati – sneženja na primer. Ko pogledaš v nebo in začutiš snežinke na obrazu. Ko bela odeja vse bolj prekriva gore in gozdove in imaš občutek, da se je čas ustavil. Takrat začutiš mir in si vedno bolj povezan sam s sabo. Sneženje je nekaj čarobnega – in prav ta sijajna belina naredi smučanje še bolj veličastno. Pozimi so vremenske razmere pogosto še posebej intenzivne, zato se na Nassfeldu nabere do osem metrov zapadlega snega na sezono. Kot smo že omenili: sneženja ni mogoče načrtovati ali nadzorovati. Zato več kot 460 snežnih strojev zagotavlja kakovostne in predvsem varne pogoje za smučanje. 

Več kot 100 sončnih ur

100-odstotno zagotovljen sneg in hkrati več kot 100 sončnih ur. Vse to je mogoče zaradi posebne lega, za kar so odgovorne visoke gore, ki ščitijo pred vremenskimi motnjami z zahoda in severa ter omogočajo več neposrednega sonca in svetlo modro nebo. Zato pri Nassfeldu velja naslednje: Ne pozabite na sončna očala. Gre za poseben pridih smučanja na jugu, ki ne prinaša le več sončnih ur, ampak tudi vznemirljivo mešanico lokalnih in mediteranskih dobrot ob postanku. Naj gre za krepke dobrote neposredno od kmetov v regiji ali izvirne pice, testenine in čudovite “frutti di mare” – v kulinaričnem smislu je Nassfeld mešanica avstrijskih smučarskih koč in italijanskih “Ristoranti”.

Uživajte v različnih zimskih športih

Wolfgang Ambros je pel prav o tem: “Smučanje je nekaj najboljšega, kar si lahko zamislite.” Obstaja pa veliko drugih dejavnosti na snegu in ledu, ki so prav tako zabavne. Zimska doživetja v gorah ne pomenijo vedno samo smučanja. Idiličen gorski svet lahko v ležernem tempu raziskujete tudi na krpljah. Ponuja se tudi kar šest sankaških prog v regiji okoli Nassfelda. Smučarski tekači imajo na izbiro 130 km urejenih (visokih) prog, bližnji Weissensee pa se vsako leto spremeni v največjo naravno ledeno površino v Evropi.

Ostanite zdravi s ciljno usmerjenimi ukrepi

Brezskrbno smučanje danes pomeni tudi ciljno usmerjene ukrepe v boju proti pandemiji Covid19. Ker dobro počutje vključuje tudi občutek varnosti, smučišče Nassfeld sprejema vse potrebne ukrepe Covid19 za zaščito svojih gostov in ljudi v državi – da bi se vsi dobro počutili in bi se lahko vrnili domov zdravi.

 

Več informacij o smučišču Nassfeld najdete na TEJ POVEZAVI. 

 

Foto: @Martin Lugger (Nassfeld)

Na Mokrinah kmalu slovo od smuči in pozdrav kolesarjem

Preden bodo v Mokrinah (Nassfeld) »zagnali« vseh 730 kilometrov gorskokolesarskih poti, je teren še vedno po večini rezerviran za ljubitelje belih strmin. Čeprav pomladansko sonce ne skriva več svoje moči, so razmere za smučanje še vedno odlične.

Dokler se sonce res ne upre preveč v belo podlago, je dobrih sto kilometrov smučarskih prog še vedno vrhunsko pripravljenih. Tistega, ki ima noge že preutrujene – marsikdo bo našel kakšen drug razlog – pa v Mokrinah do 17. aprila čaka največja smučarska terasa v Alpah. V veliko sončno teraso bodo namreč smučišče spremenili številni tematski bari, ki bodo vnovič razprli svoje senčnike. Obiskovalcem so na voljo več kot tisoč ležalnikov, sedežno pohištvo in ležalne košare za plažo. Smučišče bo v tem času presenetilo s posebej privlačnimi družinskimi dopustniškimi paketi. Turistični delavci pravijo, da boste tako združili južni šarm z debelo snežno odejo.

Full Metal Mountain

Poleg številnih dogodkov ob izteku smučarske sezone bo eden najodmevnejših (najglasnejši pa gotovo!) festival Full Metal Mountain, ki bo od 27. marca do 2. aprila. Gora se bo dobesedno tresla ob pričakovanih 3000 ljubiteljih težkometalne glasbe. Zgodba najtršega in najglasnejšega zimskega dopusta v Evropi se bo dogajala pred osupljivo kuliso s snegom prekritih Alp. Seveda pa dobrega dogodka ne bo brez priznanih glasbenih skupin, ki prisegajo na hitre in trde ritme.

Popolno slovo od zime in pozdrav poletni sezoni lahko vsi športni navdušenci doživijo v okviru turnirja v smučanju in golfu v Mokrinah 17. aprila. Zjutraj se lahko udeležite smučarske tekme z dvema tekoma, popoldne pa turnirja v golfu na igrišču z devetimi luknjami. Brez dvoma izziv posebne vrste.

Najmlajši lahko konec zime dočakajo na pisan način, in sicer v iskanju velikonočnega pirha na smučeh od 9. do 15. aprila. Kaj vse se skriva v gnezdih presenečenja, pa bodo morali otroci ugotoviti kar sami …

No, pa je tu že v uvodu omenjeni začetek kolesarske sezone. Mokrine vse več pričakujejo od gorskokolesarskega turizma. Na 730 kilometrih bo gotovo vsak našel kaj zase, tako tisti adrenalina željni, ki prisegajo na prosti slog (downhill), rekreativni gorski kolesarji pa tudi družine, ki se bodo podale na kolesarski izlet.

Članek je bil objavljen v Delovem Tripu

Smučaš na Mokrinah ali v Nassfeldu?

Bližina, raznolika ponudba in odlična urejenost prog. To so aduti, ki jih ima smučišče Mokrine oziroma Nassfeld. Eno izmed desetih najbolje ocenjenih smučišč v Avstriji je od našega glavnega mesta oddaljeno le slabi dve uri vožnje, zato je primeren tako za enodnevni športni izlet kot tedensko smučarsko počitnikovanje.

Kar 110 kilometrov snežnih strmin zagotavlja raznolikost ponudbe, saj so smučišča pripravljena za različne težavnosti in zagotavljajo čisti užitek v smuki tako smučarskim profesionalcem kot čistim začetnikom. Na vrhove, ki dosegajo tudi do 1552 metrov nadmorske višine, se lahko povzpnemo s 30 sodobnimi žičniškimi napravami, ki nudijo razgled na čudovito zasneženo okolico.

Proge so prilagojene različnim težavnostim, ob njih pa se nahaja kar 26 rustikalnih koč za počitek ter uživanje na soncu in italijanskih restavracij, kjer se lahko pošteno okrepčate. Prostrano smučišče ponuja tudi snežni park, območja za prosti slog, zabavne proge ter bogato otroško smučarsko igrišče. Nassfeld bo tako prepričal tako smučarje kot deskarje, za vse, ki bodo na snegu stali prvič, pa je organizirana tudi odlična šola smučanja.

MEGABON priporoča // 4 dnevno smučanje na Mokrinah za dve osebi že za 276 evrov

Smučišče Mokrine odlikujeta predvsem dve za smučarje vitalni lastnosti: prostranost smučišč, ki zagotavlja idilično smučarsko panoramo ter posebno mikroklimo, katere posledica je zagotovljena količina snega za smučarsko sezono ter veliko sončnih ur, kar pomeni, da z rezervacijo smučanja na Nassfeldu ne moremo zgrešiti, saj so osnovni pogoji  za smuko več kot zagotovljeni.

nassfeld_shutterstock_455270275

Ob smučiščih so organizirane tudi vroče točke “Nice surprise”, kjer se boste med smuko lahko razvedrili, sodelovali v nagradnih igrah ter animacijah. Nassfeld tako ne bo razočaral nikogar, saj so pri urejanju smučišča mislili tako na deskarje s snežnimi poligoni kot na otroke, z začetniškimi progami.

MEGABON priporoča // celotedensko smučanje z družbo po ugodni ceni!

Če si želiš torej doživeti najboljšo smučarsko izkušnjo v Avstriji, uživati na soncu ter spočiti oči na čudoviti panorami, je vprašanje le še, ali boš letos smučal na Mokrinah ali v Nassfeldu.

Foto: Shutterstock

Pet idej za otvoritev smučarske sezone

Čeprav je po nižinah še razmeroma toplo, bodo okoliški vrhovi kmalu zasneženi in sezona smučanja bo zdaj zdaj odprta. Spuščanje po snežnih strminah je idealen enodneven izlet, še bolje pa je, če lahko na smučišču preživimo cel teden ali vsaj podaljšan vikend, saj tako lažje nadgradimo svojo tehniko in v smuki še bolj uživamo. Izbira bližnjih in daljnih smučišč je velika, za lažjo odličitev pa smo pripravili nekaj predlogov za odlično smuko.

Nassfeld

Nassfeld oziroma Mokrine spadajo med 10 najboljših smučišč v Avstriji. Na vrhove kar 110 kilometrov smučarskih prog se lahko povzpnete s 30 sodobnimi žičniškimi napravami. Smučišče je prilagojeno vsem stopnjam zahtevnosti, tako da se bodo zabavali tako smučarski profesionalci kot otroci, za katere je organizirana tudi smučarska šola. Smučišče ima tudi območje za prosti slog in snežni park, zaradi posebne mikroklime pa ima to prostrano smučišče zagotovljeno obilico snega in sončno vreme skoraj celo sezono.

MEGABON priporoča // ugodno smučanje v Nassfeldu

nassfled_shutterstock_173395373

Obertauern

Smučanje na Obertauernu se začne na 1630 metrih nadmorske višine in konča čisto na vrhu ledenika, ki seže 2313 metrov v višino. Salzburško hribovje, ki ima skozi celotno sezono dovolj snega, se ponaša z gondolsko žičnico, 19 sedežnicami in šestimi žičnicami s katerimi se lahko povzpnete na vrhove kar 100 kilometrov dolgih prog. Po odlični smuki se lahko sprostite v vrhunskih hotelih ob smučišču, ki ponujajo tudi savne in wellness.

–> Veš, da ima Obertauern dokazano največ snega? Preberi tukaj.

matrei_shutterstock_490360177

Matrei Kals

Med nadmorsko višino 980 in 2621 metrov se razteza 110 kilometrov snežnih strmin z najdaljšo progo 11 kilometrov. Smučišče se ponaša tudi s 25 kilometri proge za tek na smučeh. Smučišče je primerno tako za začetnike kot profesionalce, zaradi otoškega parka z vlečnim trakom in otroško žičnico pa je idealno tudi za družine.

MEGABON priporoča // otvoritev sezone po enkratni ceni!

kals_shutterstock_458552377

Schladming

V smučarskem resortu Schladming bodo še posebej uživali smučarski navdušenci, saj se tukaj lahko z vrha hriba do doline spustimo po legendarni trikilometrski FIS progi. Raznovrstno smuko zagotavlja dobrih 120 kilometrov prog, večina katerih je lahke in srednje zahtevnosti, za krepčilo pa skrbijo v več alpskih kočah, kjer strežejo kulinarične specialitete avstrijske Štajerske po dostopnih cenah.

MEGABON priporoča // otvoritev sezone v Schladmingu

schladming_shutterstock_222780259

Val Thorens

Val Thorens je na 2300 metrih najvišji smučarski resort v Evropi, obkroža pa ga kar šest ledenikov ter šest dostopnih gorskih vrhov na višinah nad 3000 metrov. Mesto leži nad tremi dolinami imenovanimi Les Trois Valles, okrog katerih se razprostira največje smučarsko območje na svetu, kar potrjuje kar 600 kilometrov opremljenih prog in 174 različnih sedežnic ter vlečnic.

MEGABON priporoča // namestitev v priljubljenem Val Thorens

val_shutterstock_321554744

Foto: Shutterstock

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.