ČRNA GORA – Počitnice z najboljšim razmerjem med ceno in kakovostjo leta 2023

Na letošnji oddih vabi Črna gora! Direktno z Brnika na letališče Tivat lahko z Air Montenegro poletite vsak ponedeljek, sredo, petek in nedeljo. Največji izbor preverjenih hotelov in apartmajev ter daleč najugodnejše cene najdete pri turistični agenciji Intelekta, kjer ponujajo možnost 4, 5, 7, 10, 11 in 14-dnevnih počitnic.

Črna gora je destinacija, kjer boste letos doživeli svoje najljubše počitnice do zdaj. Medtem ko so cene poletnih počitnic po koncu obdobja covida v vseh sredozemskih turističnih deželah – še posebej na Hrvaškem, v Turčiji, Grčiji in Španiji – v letošnjem letu poletele v nebo, so zaradi izpada ruskih turistov v zadnjih letih hotelirji v Črni gori pustili cene bolj ali manj nespremenjene.

Črna gora, hit poletja 2023!

Tako je Črna gora, slikovita državica ob južnem delu Jadranskega morja, ki s svojo bogato zgodovino in naravnimi lepotami navduši prav vsakega obiskovalca, čez noč postala hit poletja 2023.

Apartmaji Langust, Sveti Stefan

Ta dežela ponuja mediteransko podnebje, izjemne naravne, kulturne in zgodovinske znamenitosti. Pa tudi nepozabne izlete, bogato in pristno kulinariko, predvsem pa prijazne in gostoljubne domačine, ki imajo iskreno radi slovenskega turista. Mirna in romantična stara mesta, poživljajoč vonj po morju in toplina ribiških vasic, lepe peščene plaže in hribovite gorske pokrajine v zaledju vas vabijo, da jih obiščete in raziskujete.

Slovenska plaža, Budva

Črnogorski ikoni: Sveti Stefan in Budva

Vsak, ki rad počitnikuje ob morju, je prav gotovo že slišal za Sveti Stefan, otoček neobičajnega videza. Obdan je z visokimi kamnitimi zidovi, z obalo pa je povezan z ozkim kopnim pasom. Vse zgradbe na otočku so del luksuznega hotelskega letovišča.

Sveti Stefan

Zagotovo poznate tudi Budvo, eno najstarejših mediteranskih mest z bogatim nočnim življenjem in popularno slovensko plažo z istoimenskim hotelom – Hotel Slovenska plaža. Verjetno ste slišali tudi za Bečiće, črnogorsko letovišče, ki se ponaša z največjim številom modernih hotelov različnih svetovnih verig. To so na primer odlični Hotel Iberostar Bellvue, Hotel Mediteran in Hotel Montenegrina.

Hotel Iberostar Bellevue, Bečići

Hotel Mediteran, Bečići

Hotel Montenegrina, Bečići

Manjši biseri za umik v hedonistično idilo

Seveda pa ob črnogorski jadranski obali obstajajo tudi številni manj znani kraji oz. letovišča, ki so za marsikoga še lepši in prijetnejši za preživljanje poletnih počitnic. Eden izmed takih je Petrovac na Moru. Kraj je ravno dovolj velik, da v njem najdemo tako par odličnih hotelov – Hotel Villa Oliva, Hotel Palas in Hotel Castellastva, kot tudi dovolj manjših ugodnih nastanitev – Hotel WGrand, Hotel Danica in Apartmaji Holiday. Obenem pa kraj ohranja še idiličnost majhnega obmorskega mesteca s številnimi ličnimi trgovinicami, restavracijami, bari in prikupno ter živahno promenado.

Zanimiv je tudi Čanj, ki se ponaša z dvema v zadnjih letih popolnoma obnovljenima hoteloma. To sta Hotel Pearl Beach in Hotel Monte Mare, ki nudita trenutno daleč najugodnejše razmerje med ceno in kakovostjo v segmentu all inclusive počitnic. Poleg tega pa se iz obeh da priti peš še do čudovite Kraljičine plaže.

Hotel Pearl Beach, Čanj

Črna gora so tudi vrhovi in jezera

Sicer pa Črna gora nima samo 300 km jadranske obale. Ima tudi do 2500 m visoke gore in 5 nacionalnih parkov s številnimi jezeri ter drugimi naravnimi znamenitostmi. Žabljak je najvišje ležeče mesto na Balkanu, Skadarsko jezero je največje jezero na Balkanu, kanjon reke Tare pa je najgloblji kanjon v Evropi. V tako majhni državi tako lahko najdemo toliko zanimivega in lepega. Gremo!

Ponudbe za oddih v Črni gori omogoča Intelekta – Najpametnejša izbira za vaše počitnice, že od leta 1989.

FOTO: Arhiv Intelekta

Kdaj na potovanje v 2023, da boste porabili čim manj dopusta

Novo leto je pred vrati, mi pa smo z mislimi že na oddihu. Kam in kdaj na potovanje v 2023 in kako organizirati čas, da bo za to treba vzeti čim manj dopusta? Tako, da dneve skrbno načrtujete okoli praznikov, seveda!

Ste tudi vi med tistimi, ki dopuste, potovanja, oddihe in izlete načrtujete tako, da si jih organizirate okoli dela prostih dni? Kako bo s tem letos? Letos imamo osem praznikov, ki padejo na delovne dni v tednu, medtem ko jih je kar šest konec tedna!

Po novem letu bomo prvi prost dan dočakali na februarski kulturni praznik, ki pade na sredo. Z dvema dnevoma dopusta na ponedeljek in torek ali na četrtek ter petek tako dobimo 5 dni za oddih. Naslednji najbolj ugoden razpored praznikov nas čaka aprila, in sicer med dnevom upora proti okupatorju (27. april) in praznikom dela (1. in 2. maj). Če torej vzamemo dopust zgolj za en dan – za 28. april, dobimo kar 6 zaporednih prostih dni. Naslednji ugoden termin za podaljšan konec tedna pa je dopust, ki ga načrtujete na 30. oktobra, saj na ta način poleg vikenda in dneva reformacije ter dneva spomina na mrtve seštejete 5 zaporednih prostih dni. Tudi konec leta 2023 bo ugoden, saj tako božič kot dan samostojnosti in enotnosti ter novo leto padeta na ponedeljek in torek, kar pomeni dva zaporedna podaljšana konca tedna!

Dela prosti dnevi v 2023 med tednom 

Novo leto – ponedeljek, 2. 1. 2023
Prešernov dan – sreda, 8. 2. 2023
Velikonočni ponedeljek – ponedeljek, 10. 4. 2023
Dan upora proti okupatorju – četrtek, 27. 4. 2023
Praznik dela – ponedeljek, 1. 5. 2023
Praznik dela – torek, 2. 5. 2023
Marijino vnebovzetje – torek, 15. 8. 2023
Dan reformacije – torek, 31. 10. 2023
Dan spomina na mrtve – sreda, 1. 11. 2023
Božič – ponedeljek, 25. 12. 2023
Dan samostojnosti in enotnosti – torek, 26. 12. 2023

Prazniki, ki padejo na konec tedna

Novo leto – nedelja, 1. 1. 2023
Velika noč – nedelja, 9. 4. 2023
Dan državnosti – nedelja, 25. 6. 2023

Pomembni datumi za starše šoloobveznih otrok

– NOVOLETNE POČITNICE: 26. 12.–2. 1. (ponedeljek–ponedeljek)
– ZIMSKE POČITNICE 2023/1: 30. 1.–3. 2. (ponedeljek-petek)
*Prvi termin velja za učence z območja jugovzhodne Slovenije (razen občin Ribnica, Sodražica, Loški Potok, Kočevje, Osilnica in Kostel), koroške, podravske, pomurske, savinjske in posavske statistične regije.
– ZIMSKE POČITNICE 2023/2: 6. 2.–10. 2. (ponedeljek–petek)
*Drugi termin velja za učence gorenjske, goriške, notranjsko-kraške, obalno-kraške, osrednjeslovenske in zasavske statistične regije ter občin jugovzhodne Slovenije: Ribnica, Sodražica, Loški Potok, Kočevje, Osilnica in Kostel
– INFORMATIVNA DNEVA ZA VPIS V SREDNJE ŠOLE: 17. in 18. 2. (petek–sobota)
– PRVOMAJSKE POČITNICE 2023: 27. 4.–2. 5. (četrtek–torek)
A pozor – šolarji gorenjske, goriške, notranjsko-kraške, obalno-kraške, osrednjeslovenske in zasavske statistične regije ter občin jugovzhodne Slovenije: Ribnica, Sodražica, Loški Potok, Kočevje, Osilnica in Kostel bodo imeli prost dan tudi 26. 4.
– POLETNE POČITNICE 2023: 26. 6.–31. 8. (ponedeljek–četrtek)

Več o pomembnih datumih za šolski koledar 2023 najdete tudi na vladni spletni strani – tu.

PREBERITE ŠE: Amsterdam skozi oči Slovenke, ki dela v nizozemskem zdravstvu in uvaža slovensko vino #VandrajInsider

Iščete navdih, kam na oddih? TUKAJ preverite odlično znižano ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust – po Sloveniji ali pri naših sosedih.

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.