Pomladni recept: Piknik sendviči s piščancem

Končno se je sezona piknikov tudi zares odprla. Pripravili smo vam idealen recept za naslednjega: Piknik sendviči s piščancem.

Ti preprosti sendviči s piščancem bodo ostali okusni vse do končne destinacije. Če v hladilno torbo ali nahrbtnik dodate še lončke s sadno solato, pa bo piknik popoln.

SESTAVINE:

  • 4 kosci piščančjih prsi, pečenih in narezanih na koščke
  • 8 rezin kruha za sendviče
  • 8 listov solate
  • 2 paradižnika, narezana na tanke rezine
  • 1 čebula, narezana na tanke rezine
  • 1/2 skodelice majoneze
  • 1/4 skodelice gorčice
  • sol in poper po okusu

NAVODILA:

  1. Zmešajte majonezo in gorčico ter dodajte sol in poper po okusu.
  2. Vsako rezino kruha namažite z mešanico majoneze in gorčice
  3. Na štiri rezine kruha dodajte list solate, narezane paradižnike in čebulo
  4. Na vrh položite koščke pečenega piščančjega mesa in pokrijte s preostalimi rezinami kruha
  5. Po želji lahko sendviče zavijete v aluminijasto folijo in jih hranite v hladilni torbi, dokler ne pridete na piknik

To je enostaven in okusen recept za piknik sendviče s piščančjim mesom, ki jih boste lahko uživali na prostem s prijatelji in družino. Dober tek!

PREBERITE ŠE: 3 super recepti za nepozaben pomladni piknik v naravi

Foto: Shutterstock

Iščete navdih, kam na oddih? TUKAJ preverite odlično znižano ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust – po Sloveniji ali pri naših sosedih.

Subway odprl četrto restavracijo, tokrat na Primorskem

Subway, ki ima v Sloveniji že tri restavracije v Ljubljani, je svojo prvo z novim dizajnom odprl v nakupovalnem centru Planet Koper.

Subway, največja veriga restavracij na svetu, v Sloveniji uvaja nov dizajn restavracij Fresh Forward. Z njim bodo nadgradili vse vidike uporabniške izkušnje.

Ta namreč gostom omogoča različne možnosti izbire, od tega, kako lahko naročijo in prevzamejo hrano, do tega, kako uživajo v svojem obroku. Še vedno pa so najpomembnejše sveže sestavine in sendviči, ki si jih gostje lahko pripravijo po svojem okusu.

Z novim dizajnom želijo svojim gostom ponuditi prostor, kjer se bodo dobro počutili. V ospredju je kotiček s svežo zelenjavo, s katerim želijo še dodatno poudariti zavezanost k svežim in kakovostnim izdelkom. Medtem pa osvetljen prostor z drugimi izdelki, kot so različne solate, piškoti in kruh, gostu ponuja dodatne možnosti izbire. Gostje lahko uporabljajo tudi brezplačen Wi-Fi ali si med svojim obrokom napolnijo mobilno napravo na dostopnih USB-postajah.

PREBERITE ŠE: Bratislava: TOP 3 mesta, ki bodo razvadila vaše brbončice

 

Božanski BLT sendvič

Da, BLT seveda označuje osnovne sestavine sendviča (ang. bacon, lettuce, tomato – slanina, zelena solata, paradižnik), katerega začetki segajo v leto 1900 in naj bi se razvil kot dodelana različica viktorjanskih čajnih sendvičev. Čeprav nihče pravzaprav točno ne ve, kdaj se je kratica sploh prijela, pa je znano sledeče: BLT je skozi leta postal prava legenda sendvičev in mi ti bomo pokazali, kako narediš najboljšo možno različico kar v domači kuhinji.

Za sendvič potrebuješ:

1 svežo hrustljavo francosko baguetto

5 čajnih žličk dobre majoneze

3 čajne žličke kvalitetnega pesta (obvezno narejen iz olivnega olja, za druga olja v pravem pestu ni prostora)

10 rezin slanine ali pancete

2 zrela paradižnika (nizozemski paradižnik NE ustreza tej kategoriji)

Ščepec sveže mletega črnega popra

Nekaj pesti sveže rukole

Za preliv:

1/4 skodelice (cca. 75 ml) balzamičnega kisa

3 čajne žličke medu

2 čajni žlički Dijon gorčice (dovolj močne, da se ti ob poizkušanju orosijo oči in odprejo dihalne poti)

1/2 čajne žličke sojine omake

1/2 skodelice (cca. 150 ml) olivnega olja

sendvic_shutterstock_134264675

Priprava:

Vse sestavine za preliv zlijemo v kozarec za vlaganje, ga tesno zapremo ter temeljito pretresemo. V ločeni posodi umešamo pesto in majonezo. Paradižnik narežemo na tanke rezine.

Slanino v ponvi hrustljavo zapečemo. Baguetto po dolžini prerežemo na polovico ter notranjo stran rahlo popečemo v opekaču (v kolikor imaš srečo in si ujel še tople baguette, ta korak mirno izpustiš). Spodnjo polovico kruha položimo na rezalno desko ter jo namažemo z celotno količino pesto majoneze. Slanino zložimo na spodnjo polovico štruce ter jo prekrijemo z rezinami paradižnika. Po okusu prelijemo s prelivom ter posujemo s sveže mletim črnim poprom. Nadev BLT sendviča zaključimo z nekaj polnimi pestmi rukole, ga tesno zapremo z zgornjo polovico baguette ter razrežemo na 2 do 4 kose. Dober tek!

Namig:

Zaradi preprostosti priprave je razlika med dobrim in odličnim sendvičem vedno v kvaliteti sestavin, zato je skrbna izbira ključ do uspeha.

Foto: Shutterstock

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.