Še en dan lahko sodelujte v Instagram fotonatečaju za najboljše fotografije vzhodnega dela Slovenije!

Ste že objavili in označili svoje fotke? Slovenska turistična organizacija je pred časom razpisala Instagram fotografski natečaj z namenom spodbujanja čim večjega števila objav in deljenja najboljših foto motivov z območja Termalne Panonske Slovenije in Maribora.

Javni natečaj so objavili 27. septembra, konča pa se v torek, 30. oktobra 2018. Ostaja vam torej še malo časa, da objavite svojo fotografijo! Natečajna komisija bo izvedla izbor fotografij najpozneje 8. novembra 2018, avtorji izbranih fotografij pa bodo obveščeni najkasneje do konca novembra.

Pri STO želijo pridobiti do 50 atraktivnih fotografij predvsem iz desetih vodilnih destinacij te regije (PomurjePodčetrtekPtujRogaška Slatina, Laško, Dobrna, Celje, Velenje, Dolenjska, Čatež in Posavje) ter mesta Maribora z okolico. Izbrane fotografije bo STO po izboru natečajne komisije odkupila po enotni ceni.

Pridobiti želijo atraktivne, zanimive, privlačne fotografije, s ciljem, da spodbudijo radovednost in željo uporabnika do te mere, da začne razmišljati o Termalni Panonski Sloveniji in Mariboru kot primerni turistični destinaciji za obisk.

Najbolj zaželeni motivi:

 • aktivni oddih v naravnem okolju, ki vključuje udejstvovanje in uživanje v svobodi gibanja, v gozdovih, ob in v vodi, peš, na kolesu, v dolinah ali hribih, vedno pa v stiku z naravo in raziskovanju njenih danosti.
 • doživetja v urbanih središčih in doživetja kulture, ki vključujejo festivale, prireditve, muzeje, arhitekturo, zgodovinska mestna jedra itd.
 • oddih v naravnih zdraviliščih in termah, ki vključuje številne možnosti, ki jih ponujajo slovenska zdravilišča, od vodnih aktivnosti do welnessa in selfnessa.
 • gastronomske posebnosti, ki vključujejo motive tradicionalnih slovenskih jedi in druge sodobne kulinarične pristope ter prikaz vzdušja v povezavi z gastronomskimi doživetji.

Z avtorji izbranih fotografij se bo STO dogovorila za odkup fotografij za nadaljnjo uporabo pri promociji Slovenije kot turistične destinacije.

Kako sodelujete v natečaju?

Fotografijo z območja Termalne Panonske Slovenije oziroma Maribora objavite na svojem profilu na družbenem omrežju Instagram in pri tem obvezno uporabite ključni besedi #ifeelsLOVEnia in #natecajSTO. V kolikor objava ne bo vsebovala ene od obveznih ključnih besed, ne bo sodelovala v končnem izboru za odkup in za posebno nagrado.

Ostali pogoji sodelovanja v javnem natečaju:

 • fotografija je avtorsko delo uporabnika,
 • fotografija je bila posneta v letu 2018,
 • fotografija je bila posneta v pokončnem ali kvadratnem formatu,
 • na fotografiji je prikazan širši posnetek narave ali urbanega okolja na območju Termalne Panonske Slovenije in Maribora,
 • fotografija mora biti avtentična, izražati mora naravno in resnično stanje,
 • fotografija ne sme vsebovati nadpisanih grafik, ilustracij ali drugih nadpisanih elementov,
 • na fotografiji je uporabljena barvna skala naravne palete barv, brez uporabe posebnih filtrov na način, da je dosežena pretirana nasičenost fotografij, ki bi posledično povzročila nenaravne in nerealistične posnetke.

Zaželeno je, da avtor na objavi zapiše lokacijo posnetka. Z avtorji izbranih fotografij se bo STO dogovorila za odkup fotografij za nadaljnjo uporabo pri promociji Slovenije kot turistične destinacije. Avtorji izbranih najboljših 50 objav bodo po zaključenem natečaju sodelovali v žrebu za posebno nagrado. To je vikend paket za 2 osebi v Prekmurski vasi Ajda, ki ga podarjajo Terme 3000 – Moravske Toplice. Več podrobnosti o natečaju najdete na njihovi uradni strani.

Foto: Unsplash

PREBERITE ŠE:

Ideja za zelen oddih: Bohinj in njegove lepote

 

Sloveniji se obeta odlično priznanje National Geographica

Slovenija je bila minuli teden izbrana za finalistko v tekmovanju za nagrade National Geographica na področju trajnostnega turizma World Legacy Awards. Zmagovalec bo razglašen na mednarodni turistični borzi ITB Berlin marca prihodnje leto, so sporočili iz Slovenske turistične organizacije (STO).

Nagrade World Legacy Awards po navedbah National Geographica prejmejo podjetja, organizacije ali destinacije, ki spodbujajo pozitivno transformacijo turistične panoge ter izkazujejo voditeljsko in vizionarsko vlogo na področju najboljših praks trajnostnega turizma.

slovenia_shutterstock_336326477

Organizacija jih podeljuje v petih kategorijah: spreminjanje Zemlje (Earth Changers), čut za destinacijo (Sense of Place), ohranjanje narave (Conserving the Natural World), vključevanja skupnosti (Engaging Communities) in destinacijski voditelji (Destination Leadership).

PREBERI še // Zapis našega gostujočega avtorja o tem, kako lepa je Slovenija

STO oziroma Slovenija se za nagrado potegujeta v slednji kategoriji, kjer ocenjevanje temelji na trajnostnih praksah, okolju prijaznih pobudah ter zaščiti naravnega okolja in kulturne dediščine. Slovenija se je med tri finalistke uvrstila po uspešni prijavi in uspešno prestanem procesu ocenjevanja, ki je vključeval tudi štiridnevno ocenjevanje v Sloveniji. Ob njej sta finalista še kenijski Segera Retreat in ameriški Riverwind Foundation iz Jackson Holea.

slovenia_shutterstock_364794569

Direktorica STO Maja Pak je spomnila, da je Slovenija trajnostni razvoj v turizmu opredelila kot edino pravo pot za prihodnost. Na tem področju je STO med drugim razvila certifikacijsko shemo Slovenia Green, ki prepoznava zelene destinacije in pobudnike ter krepi ugled Slovenije kot zelene, butične, trajnostno naravnane turistične destinacije.

“Naša prizadevanja v tujini niso ostala neopažena in uvrstitev Slovenije med finalistke priznanja Destination Leadership, uglednega in mednarodno priznanega medija National Geographic, to dodano potrjuje,” je dodala Pakova.

slovenia_shutterstock_515700832

Vir: STA
Foto: Shutterstock

Bled v Londonu prejel prestižno nagrado

V Londonu trenutno poteka turistična borza WTM, kjer se Slovenija, kot turistična destinacija, predstavlja več kot odlično.

Bled z glavno nagrado za športno turistično mesto

V ponedeljek je na borzi WTM Bled prejel nagrado za športno turistično mesto, med finalisti je bila še Kranjska Gora. Slovenija se je medtem uvrstila med štiri finaliste letos prvič podeljenega priznanja v kategoriji Global Sport Tourism Impact Award, so sporočili s Slovenske turistične organizacije STO.

»Da je strokovna komisija med finaliste uglednega priznanja Global Sport Tourism Impact Award uvrstila tudi Slovenijo, je izjemnega pomena za umestitev Slovenije kot odlične destinacije za športni turizem, priprave športnikov in organizacijo mednarodnih športnih dogodkov,« je za STA ocenila direktorica STO Maja Pak. In dodala, da uvrstitev med finaliste pomeni priznanje, da smo naredili velik korak naprej pri trženju športnega turizma.

Slovenija na 152 kvadratnih metrih

Na turistični borzi v Londonu se Slovenija predstavlja na 152 kvadratnih metrov veliki stojnici na eni najbolj obiskanih lokacij v družbi drugih evropskih držav. Borze WTM se je pod okriljem STO udeležilo 23 turističnih podjetij.
Borza WTM London se osredotoča na aktualne trende v turizmu, vzporedno s predstavitvami posameznih destinacij in ponudnikov v dvoranah sejmišča pa potekajo tudi številni spremljevalni medijski in izobraževalni dogodki.

Britanski trg je vse bolj zanimiv za slovenska turistična podjetja in destinacije; letos se jih na WTM predstavlja šest več kot lani, število britanskih turistov v Sloveniji pa vsako leto narašča. V prvih devetih mesecih letos se je število prihodov britanskih turistov na letni ravni povečalo za 13 odstotkov, njihovih prenočitev pa za 11 odstotkov. Britanci so s tem ustvarili pet odstotkov vseh nočitev tujih gostov pri nas, najpogosteje pa prenočijo v gorskih občinah.

–> Preberi še: Užijte lepote Bleda v vlogi turista

bled_shutterstock_295164011

Vir: STA
Foto: Shutterstock

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.