Prebrisani nasveti zaposlenih na letališču

Potovanja so zagotovo lepa in prav vsak od nas se jih veseli, bistveno manj prijetno pa je dolgo čakanje, gneča na letališčih in za povrh še morebitna izguba prtljage ali prestavljen let. Marsikomu, ki je kaj od tega že doživel, vedno bolj ljuba ideja postaja potovanje z vlakom. A za odkrivanje drugega konca sveta bo še vseeno treba stopiti na letalo.

Zato bodo zelo prav prišli nasveti tistih, ki so na letališču vsak dan. Katere trike za enostavnejše potovanje poznajo zaposleni na letališčih?

# Zvito

Ne plačujte vozička za prtljago, raje izberite tistega, ki pozabljen stoji sredi avle. Pa še zaslužili boste, ko ga boste vrnili.

# Pametno

Iz različnih pripomočkov, ki delujejo na baterije, vzemite le te ven. Veliko kovčkov pregledajo tudi zato, ker vibrirajo. Vse to pa podaljšuje čas odhoda.

Imate strah pred letenjem? Preberite, kako ga premagati.  <—

# Uporabno

Vse kar med izgubljeno prtljago čaka že več kot 90 dni, bo šlo v smeti. Zato, če ste pozabili polnilec za telefon, odkrito vprašajte zaposlene na oddelku izgubljeno in najdeno.

# Varčno

Namesto, da na letališču plačujete občutno preveč denarja za vodo, s seboj vzemite prazno steklenico, ki jo boste napolnili po varnostnem pregledu. Seveda, če ste na območju pitne vode.

letalo_shutterstock_378684229

# Zmrznjeno

Ali pa si vodo zmrznite. Dokler je tekočina zmrznjena, naj bi šla skozi varnostni pregled.

# Odžejajte se

Stevardese načeloma natočijo le poln kozarec izbrane pijače, a če boste prosili za celo pločevinko, vam jo bodo brez zadržkov dale.

# Prikupite se

Podkupite osebje na letalu s čokolado. Stevardese si namreč pogosto med seboj dajejo čokoladice, zato bodo ob vaši gesti mislile, da ste eden od njih. Seveda bodo z vami ravnali drugače.

Vas izmuči menjanje časovnih pasov? Preberite, kako premagati jet lag. <—

# Uporabite telefon

Če je let odpovedan ali prezaseden, pokličite na številko za informacije in se izognite čakanju v vrsti. Po telefonu vam bo vaša letalska družba namreč uredila vse, kar vam sicer lahko zaposleni na okencu.

# Internet

Sicer ni nujno, da bo delovalo, a na določenih letališčih je. Zavrtite nazaj uro na računalniku in si pridobite več časa na brezplačnem internetu.

# V pomoč

Sporočite svojo številko leta rent-a-car službi, kjer si boste sposodili avto. Tako bodo vedeli, kdaj vas lahko pričakujejo in bili obveščeni o morebitni zamudi. Sploh je to v veliko pomoč službam na majhnih letališčih, ki zgodaj zaprejo svoja vrata.

# Izberite sedež

Uporabite stran seatguru.com, ki pove kateri sedež je najboljši na katerem koli letalu. Ocenjujejo potniki!

Foto: Shutterstock

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.