Novinarji slavnega vodnika Michelin so lanskega septembra obiskali Hišo Franko, dobitnico dveh zvezdic. Tam pa so posneli video s s svetovno znano kuharsko mojstrico Ano Roš in lastnikom ter hišnim somelijejem Hiše Franko Valterjem Kramarjem.
Ob odprtju Hiše Franko z vami delimo video, ki so ga novinarji priznanega mednarodnega vodnika Michelin posneli septembra lani, tik pred zaprtjem restavracij. Pogovarjali so se s kuharsko mojstrico Ano Roš, Valterjem Kramarjem, lastnikom in hišnim somelijejem. Pa tudi z Miho Rustjo, Aninim nabiralcem zelišč in gozdnih sadežev ter z Jeanne in Matteom, ki Hišo Franko oskrbujeta s pridelki z njune kmetije.
Dolga tradicija ekološkega kmetovanja
Video prikazuje tudi odraz dolgoletnega sodelovanja z lokalnimi ponudniki ter dolgo tradicijo ekološkega kmetovanja. Anina filozofija v kuhinje je, da je potrebno sestavine najti v bližini, največ 10 do 15 kilometrov od Hiše Franko. »Bodite edinstveni, bodite drugačni in bodite pogumni pri izražanju sebe. Kuhinja Hiše Franko je nekako vedno presenečenje,« pravi Ana Roš.
Skozi oči Michelinovih novinarjev želimo svetovni javnosti predstaviti slovensko kulinarično tradicijo, ki črpa iz zakladov neokrnjene narave ter trajnostna prizadevanja, ki jih Ana Roš in njena ekipa upošteva pri svojem delu.
Več informacij o Michelinu v Sloveniji je na voljo na povezavi. Vabljeni k ogledu zgodbe Hiše Franko – tu.
Video in foto: YouTube/Michelin