Bliža se jesenski Teden restavracij. Tokrat boste po ugodnejši ceni lahko preizkusili tudi restavraciji, ki sta prejeli Michelinovo zvezdico!
Nova Michelinova priznanja
Izšla je nova izdaja vodnika Michelin Guide Slovenia za leto 2022. Slovenija ima eno restavracijo z dvemi Michelinovimi zvezdicami, devet restavracij z eno michelinovo zvezdico in 48 restavracij, ki jim je Michelin podelil priznanje v treh različnih kategorijah. Teden restavracij.
Še vedno je najvišje priznanje v Sloveniji, dve Michelinovi zvezdici, v rokah Hiše Franko, s priznano mojstrico Ano Roš na čelu. Po eno zvezdico so si spet prislužile restavracije Hiša Denk (kuharski mojster Gregor Vračko), Pri Lojzetu (kuharski mojster Tomaž Kavčič), Dam (kuharski mojster Uroš Fakuč), Atelje (kuharski mojster Jorg Zupan) in Gostišče Grič (kuharski mojster Luka Košir).
Na novo so Michelinovo zvezdico pridobili:
- COB, chef Filip Matjaž
- Hiša Linhart, chef Uroš Štefelin
- Milka, chef David Žefran
- Restavracija Strelec, chef Igor Jagodic
Kar 48 restavracij je prejelo eno od priznanj v treh posebnih kategorijah. Šest restavracij je prejelo priznanje BIB GOURMAND, ki pomeni dobro razmerje med ceno in kakovostjo. Šest restavracij je prejelo priznanje MICHELIN GREEN STAR, ki pomeni zavzemanje za ohranjanje okolja in iznajdljivost pri uporabi trajnostnih praks v vsakodnevnem delu. Kar 36 restavracij pa je prejelo priznanje THE PLATE MICHELIN, ki ga prejmejo restavracije kot priznanje za sveže surovine, skrbno pripravljen in dober obrok.
Jesenski Teden restavracij 2022
Namen Tedna restavracij je približati visoko kulinariko vsakemu gostu in brbončice popeljati na vznemirljivo potovanje po ugodnejši ceni. Teden restavracij se zgodi dvakrat leto – spomladi in jeseni. Rezervacije za jesenski teden, ki se bo odvil med 14. in 23. oktobrom, se odprejo 3. oktobra.
V Ljubljano in na Gorenjsko po okuse z Michelinovo zvezdico
Teden restavracij bo zagotovo zadovoljil zahtevne goste in poskrbel za nepozabno kulinarično potovanje. Obe našteti restavraciji imata le nekaj prostih terminov, zato pohitite z izborom in pričakujte, da se boste za termin morali prilagoditi. A obljubimo, da je vredno.
Restavracija Strelec, ki jo vodi kuharski mojster Igor Jagodic, vas bo navdušila z unikatno atmosfero na vrhu grajskega stolpa in inovativnimi, sodobnimi okusi na estetsko dovršenih krožnikih.
Seveda je še veliko slovenskih restavracij, ki si tokrat ali zelo kmalu zaslužijo vašega obiska. Če jih boste obiskali (v Tednu restavracij ali kadarkoli drugič) in jih ovekovečili na družbenih omrežjih, ne pozabite označiti @Vandraj.si ali #vandraj, da lahko vaše izkušnje delimo z našimi bralci in sledilci. Sledite nam na https://www.instagram.com/vandraj.si/
Foto: Unsplash