Te države lahko ponovno obiščete brez obvezne karantene

Nekatere države so ponovno na oranžnem seznamu. Z rdečega se je nazaj sicer še ne v celoti vrnila tudi Hrvaška! Seznam

Poletja je sicer že konec, a mnoge bo verjetno razveselila nova razvrstitev držav glede na njihovo varnost v zvezi s koronavirusom. V zadnjih dneh se je “lestvica” namreč precej premešala. Kar nekaj držav je zdrsnilo z zelene v oranžno skupino. Nekatere so postale celo rdeče. Na srečo pa se je nekaj držav premaknilo tudi v nasprotno smer, kar pomeni, da jih je ponovno mogoče obiskati brez obvezne karantene.

Deli Hrvaške na oranžni seznam

Sploh, če imate na Hrvaškem vikend, plovilo ali drugačen počitniški dom, vas bo verjetno razveselilo dejstvo, da se je naša soseda zopet uvrstila v skupino oranžnih. Tako jo lahko po novem ponovno obiščete, ne da bi po vrnitvi morali v karanteno. Zaenkrat oranžna sicer še ni celotna država, saj nekateri njeni deli ostajajo na rdečem seznamu. Se pa bo mogoče v teh dneh brez težav odpraviti v obmejne županije, torej Istro in druge bližnje dele Hrvaške.

Slovenska vlada namerava po zgledu Italije in Avstrije od sedaj naprej pri uvrščanju držav na rdeči seznam delovati bolj regionalno. Tako bo možen vstop v nekatera območja držav, krizna žarišča pa bodo ostala obarvana rdeče.

Epidemiološka slika Evrope sicer še vedno ostaja precej skrb vzbujajoča. Zelena zaenkrat ostaja le Latvija. Seznam

Iščete navdih, kam na oddih? TUKAJ preverite odlično znižano ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust – po Sloveniji ali pri naših sosedih.

Preberite še: Jesenski oddih: Bazen v Portorožu, kjer plavate v ogrevani morski vodi

Foto: Getty Images

 

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.