To je 19 trenutno najcenejših dopustniških destinacij na svetu

Pri potovanjih veliko vlogo igra število dni dopusta, odločitvam o destinaciji pa seveda botrujejo tudi cene. Za lažje odločitve v 2019 vam danes serviramo seznam 19 trenutno najcenejših dopustniških destinacij.

Potrebujete inspiracijo za potovanje? No, seveda ste na pravi strani, saj vam tudi tokrat pomagamo z nekaj nasveti. Danes smo za vas pripravili lestvico destinacij, katerih obisk vas bo v tem trenutku stal najmanj.

Coca-cola, sončna krema, obrok in kava

Se sprašujete, kako je možno sestaviti lestvico absolutno najcenejših destinacij? Seveda bo o ceni počitnic največ odločal znesek na letalski vozovnici in računu prenočišča. Današnja lestvica pa je sestavljena na podlagi cen, ki vas čakajo v barih in trgovinah na destinaciji sami.

Letno poročilo Worldwide Holiday Costs Barometer, ki ga vsako leto izda Post Office Travel Money razkriva 19 destinacij, kjer je dopustovanje najcenejše. Lestvica pa je sestavljena na podlagi zbranih podatkov o cenah obroka za dve osebi, skodelice kave, ene coca-cole, kozarca vina, stekleničke vode, sončne kreme in presenetljivo, sredstva proti komarjem.

Pod drobnogled so avtorji lestvice tokrat vzeli 42 mest sveta, spodaj pa preverite, katera so pristala med najbolj ugodnimi.

19. Penang, Malezija
18. Budimpešta, Madžarska
17. Phuket, Tajska
16. Poreč, Hrvaška
15. Rodney Bay, St. Lucia, Karibsko otočje
14.Orlando, ZDA
13. Cancun, Mehika
12. Silema, Malta
11. Hoi An, Vietnam
10. Bali, Indonezija
9. Paphos, Ciper
8. Praga, Češka
7. Mombasa, Kenija
6. Tokio, Japonska
5. Costa del Sol, Španija
4. Cape Town, JAR
3. Algarve, Portugalska
2. Marmaris, Turčija
1. Sunny Beach, Bolgarija

Za boljšo predstavo naj povemo, da cena kave v Penangu (na vrhu lestvice) znaša 3,02 evra, v Bolgariji pa 0,80 evra. Skupek turističnih dobrin (torej, obrok za dva, cocacola, kozarec vina, skodelica kave, sončna krema in sredstvo proti komarjem) vas bo v Penangu stal 94,02 evrov, v Bolgariji pa 39,22.

Foto: Unsplash/Rawpixel

Vir: Insider

Preberite še:

Nina potuje: Uspešna slovenska blogerka, ki potuje med delom in dela med potovanjem

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.