To je najcenejša restavracija z Michelinovo zvezdico na svetu

Michelinove zvezdice ponavadi povezujemo z zasoljenimi cenami, a vedno temu ni tako. Ta restavracija je nekaj čisto posebnega.

V Singapurju, ki sicer velja za eno izmed najdražjih mest na svetu, si namreč lahko obrok, nagrajen z Michelinovo zvezdico, privoščite za malo manj kot dva ameriška dolarja. Tamkajšnji chef Chan Hon Meng, ki je svojo restavracijo odprl kar v navadnem kiosku, skozi cel dan streže nadvse okusne obroke. Restavracija oziroma bolje rečeno, stojnica, je znana po tem, da se  pred njo vije dolga vrsta čakajočih foodijev. Ljudje so namreč za kuhinjo Chan Hon Minga pripravljeni čakati tudi do štiri ure.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ᴊᴜᴀᴢʟɪɴᴀ || ?? sɪɴɢᴀᴘᴏʀᴇ (@juazlina) on

In kaj je torej najcenejši Michelinov obrok na svetu? Gre za preprosto azijsko jed z rižem kot prilogo, postrežena pa je kar na krožnikih za enkratno uporabo. Chef Meng, ki v restavraciji kuha vsak dan 17 ur, se je nagrade zelo razveselil, predvsem pa ga je zvezdica popolnoma presenetila, saj je večina restavracij na Michelinovem seznamu v bistveno višjem cenovnem razredu. Seveda pa je drugačen tudi njihov ambient. Kljub temu Meng ostaja skromen in ne namerava zvišati cen le zaradi prejema prestižne nagrade. Njegova želja je le, da bi lahko še dolgo kuhal v svoji restavraciji.  In da bi jo lahko obiskalo čim več ljudi.

Če se boste torej mudili v Singapurju, definitivno obiščite Chinatown Complex, kjer boste našli Mengovo stojnico z imenom Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice and Noodle.

Preberite še:

Sintra, plemiški biser Portugalske

Foto: New York Post

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.