TOP namig, da stevardesa v višji razred premesti ravno vas

Sedite na polnem letalu. Prepolnem. Stevardesa se odloči nekaj potnikov iz ekonomskega razreda prestaviti v višji razred. Kako poskrbeti, da boste srečni izbranec ravno vi?

V zadnjem času veliko beremo o letalskih ponudnikih, ki prodajo več letalskih kart kot ima letalo sedežev. Tega na letalu seveda ne opazimo pogosto, saj se vedno najde kakšen potnik, ki je letalo zamudil, zbolel ali svoj let odpovedal. A v primeru, da se na sprejemnem pultu zglasijo vsi potniki, nastane težava. Primanjkljaj sedežev stevardese ponavadi kompenzirajo s premeščanjem potnikov v višji razred. Včasih pa morajo katerega tudi odsloviti z letala.

Kadar morajo potniki z letala, so navadno deležni denarne odškodnine s strani letalskega prevoznika. Ta je ponavadi precej višja od plačane cene za letalsko karto. Če pa je na letalu še kaj prostih sedežev, lahko potniki iz ekonomskega razreda letijo tudi v višjem. Tega si verjetno želijo vsi, saj ima višji razred precej prednosti. Več prostora za noge, brezplačna pijača … Kaj si utrujen popotnik še lahko želi?

S tem trikom bo stevardesa izbrala ravno vas

Stevardesa Oak Lynn Woods je popotniškemu portalu Travel+Leisure izdala trik, ki vas bo najbolj gotovo premestil v višji razred. “Potniki na letalu znajo biti precej nesramni,” pravi. “Zato si ne morete misliti, kako velik vtis lahko na letalsko osebje naredi prijaznost,” nadaljuje.

Sama tako prakticira trik “podkupovanja”, ki skoraj vedno deluje. S seboj na letalo vedno prinese majhno pozornost. Naj bo to zavojček bonbonov, vrečka piškotov ali dobrih čokolad. Ob prihodu na letalo svoje darilce podari stevardesi. Te se majhne prijaznosti seveda razveselijo, vi pa se jim v spomin zapišete kot prijazen potnik.

Ko nato na letalu nastopi zmeda, kjer se mora stevardesa odločiti, koga bo premestila v višji razred, bo gotovo izbrala vas. V najslabšem primeru pa boste deležni vsaj večje naklonjenosti letalskega osebja. Kar pa tudi vedno pride prav, kajne?

Foto: Shuttertsock

Preberite še: Sanjska služba: Letalska družba Emirates te dni okrepitve išče v Sloveniji

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.