Verjamemo, da v teh dneh objokuješ dejstvo, da se poletje izteka in da te ob misli na krajše dni, toplejša oblačila in padec temperatur obdajajo mešani občutki. A konec poletja si lahko polepšamo z rezervacijo smučarskih počitnic. Ja, prav zdaj je čas za razmislek o tem, saj se kapacitete že polnijo. »Zdaj je na voljo več različnih kapacitet in če želimo biti nastanjeni v neposredni bližini smučišča, imamo sedaj večjo izbiro. Zgodnja rezervacija je priporočena tudi za večje skupine smučarjev, izbira apartmajev za veliko oseb je izredno majhna in seveda se ti hitro napolnijo. Moramo vedeti, da so v Alpah vsi objekti relativno majhni. Kasneje kot bomo rezervirali, težje bomo dobili točno tisto, kar si želimo,« pravi Dejan Romih iz agencije Mount Vacation.

Če smo poleti navajeni last minute ponudb, ki nas razvajajo, da lahko z izbiro dopusta odlašamo do zadnjega, pa pri smučanju takšnih ponudb praktično ni. Se pa izplača rezervirati prej. »Razlike v cenah med rezervacijo zdaj in sredi zime so lahko tudi 30-odstotne,« pravi Romih.

Zimska sezona ima dva vrhunca – novoletne praznike in zimske šolske počitnice. »Kapacitete za to obdobje bodo do 30. septembra zagotovo razprodane.«

smucanje_dolomiti_shutterstock_223330297

Dolomiti, Italija.

In kam naj se odpravimo?

Če obožuješ smučanje po ‘celcu’ potem sogovornik priporoča Chamonix v Franciji, Passo Tonale in Livigno v Italiji, v Avstriji pa Saalbach Hinterglemm.

Za družine so najbolj prijazna smučišča Bad Kleinkirchheim v Avstriji, v Franciji Puy Saint Vincent in v Italiji Passo Tonale.

Najbolj zahtevni smučarji boste na svoj račun prišli v Val Thorens v Franciji, v Avstriji v Schladmingu in v Italiji v Arrabi, ki je del Dolomitov.

smucanje_chamonix_shutterstock_282046424

Chamonix, Francija.

Dva raja za smučarje

Prav posebno doživetje predstavlja smučanje v francoskem Megevu. Megeve je prestižno smučarsko središče ob Mont Blancu. O kakšnem prestižu govorimo? Cena za najem apartmaja za en teden se prične pri 10.000 in konča pri 80.000 evrih. »Gre za posebne destinacije, ki bi si jih zagotovo vsak želel enkrat doživeti,« pravi Romih.

Če lahko o Megevu za enkrat samo sanjamo, pa je o smučanju v Chamonixu vredno razmisliti. »Med slovenskimi smučarji ta destinacija še ni tako zelo priljubljena, a je ekstremno drugačna in bi jo vsak smučar moral spoznati,« priporoča Dejan Romih.

VANDRAJ priporoča: preveri bogato ponudbo

smucanje_megeve_shutterstock_141161614

Megeve. Francija.

Torej, izberi smučišče, preveri, če je tvoja smučarska oprema pripravljena in začni nabirati kondicijo! Smučanje je tik pred vrati.

Foto: Shutterstock

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.