V Zagreb po drugačen advent – z dobro glasbo in sodobnim dizajnom

Zagreb je v zadnjih letih postala zelo priljubljena adventna destinacija saj ponuja čisto vse, kar bi si želeli doživeti v veselem decembru. Avstrijski Dunaj, ki že desetletja velja za absolutnega zmagovalca med božičnimi sejmi, je torej dobil težkega konkurenta, božična turistična ponudba Zagreba pa se je letos še razširila s sejmom na Martićevi ulici.

Martićeva četrt se bo namreč v času veselega decembra preimenovala v Design District, ki bo programsko povezal adventno doživetje z umetniškimi in kulturnimi vsebinami.

Tako imenovani Market u Martićevoj, se bo nahajal na začetku Martićeve ulice – od Trga hrvatskih velikana do Smičiklasove ulice, ki bo celotni december spremenjena v peš cono. Celotna scenografija sejma bo umetniško zasnovana kot izjemno doživetje, črpajoč navdih v borovem gozdu. Šarmanten izgled pravega adventnega trga bodo ustvarile tudi do pet metrov in pol visoke lesene hišice s prav posebno nenavadno božično ponudbo.

advent_zagreb_shutterstock_361946114

Poleg bogatega gastronomskega in kulturnega programa pa Martićeva ulica ponuja tudi odličen glasbeni repertoar s poznanimi glasbenimi izvajalci in DJ-ji. Nastopili bodo tudi zmagovalci hrvaškega natečaja RockOff ter varovanci glasbenega festivala InDirect, tako da lahko pričakujemo svež in atraktiven glasbeni program, ki si ga je gotovo vredno ogledati, poglede pa bo privabljal tudi interierni prostor Croatian Design Superstore.

advent_zagreb_shutterstock_355616897

Danes si torej ne pozabite ogledati prižiga ljubljanskih prazničnih lučk, v decembru pa si vzemite čas za kratek božični oddih in obiščite čudovito okrašeni božični Zagreb, ki diši po medenjakih in kuhanem vinu ter zagotavlja dobro glasbo, umetniški program ter pašo za oči vsem navdušencem dizajna.

Foto: Shutterstock

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.