Zakaj se morate za na letalo vedno lepo obleči

Preden vstopite na letalo, si vas stevardese dobro ogledajo.

Razumemo. Ko se odpravljate na letalo, si želite le, da bi vam bilo na njem udobno. Zato se oblečete v mehko trenirko, topel pulover in nataknete superge. A kot piše popotniški portal Travel+Leisure, takšna oprava ni najbolj primerna za na letalo.

Obstaja namreč razlika med udobjem in zanemarjenostjo, pravijo stevardese. Te so namreč mnenja, da se popotniki vse redkeje uredijo za potovanja. Poleg tega, da ne boste videti kot študentje, ki po prekrokani noči zamujajo na prvo ponedeljkovo predavanje, pa stevardese svetujejo, da se za letalo lepo oblečete tudi iz spodnjih razlogov.

Morda vas premestijo v višji razred

Te dni se veliko piše o preobremenjenih letih. Veliko letalskih družb namreč prod več vozovnic, kot pa ima letalo sedežev, saj se velikokrat zgodi, da kateri izmed potnikov izpusti let. Letalska družba tako ne izgublja denarja, včasih pa se zgodi, da je potnikov na letalu preveč. Takrat bodo težavo lahko rešili tako, da katerega iz ekonomskega razreda premestijo v višjega. Gotovo bodo izbrali takšne potnike, ki se bodo lepše oblekli.

Prihranite prostor v potovalki

Trenirko in podobne sorte oblačil boste brez težav lahko stlačili v kovček, veliko težje pa bo zmečkati in stisniti srajce, jopiče in škornje. Ker slednji zavzamejo več prostora v kovčku, prostor prihranite in takšna oblačila raje oblecite.

Bolj samozavestni boste

Če se boste lepo oblekli, boste seveda tudi bolj samozavestni in če bo med potjo prišlo do kakršnih koli zapletov, jih boste lažje in bolj suvereno rešili.

Stevardesam boste polepšali dan

Kot piše omenjeni portal, so stevardese naveličane vsakodnevnih oprav potnikov, ki se zanje nikakor več kaj prida ne potrudijo. Nekoč so bile manire pa tudi nivo oblačenja precej višje, pravijo. Zato jim polepšajte dan in pokažite, da vam njihova služba nekaj pomeni.

Foto: Unsplash

Preberite še:

5 nasvetov, ki vas lahko spravijo iz ekonomskega v poslovni razred

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.