11 vrst potnikov, na katere naletite na letališču

Ste sproščen in organiziran ali zmeden in nestrpen tip (po)potnika? Del potovanja, ki ga preživite med čakanjem na letališčih in v zraku, je svojevrsten kos celote, ki bi ga nekateri najraje preskočili, drugi pa v njem prav uživajo.

Zbrali smo 11 tipov potnikov, ki jih boste srečali na letališču ali pa se boste med katero od kategorij morda našli tudi sami.

Zamudniki

Ne glede na to, da prav na vsaki letalski karti piše, da se morate na letališču prikazati do določene ure, ki je navadno najkasneje pol ure pred dejanskim vzletom letala, se še vedno vsak dan najde kup ljudi, ki jim uspe zamuditi. Prepoznate jih tako, da prepoteni in napol slečeni brezglavo tečejo po letališču. V vrsti za pregled z obupom v očeh prosijo, če jih spustite naprej in nekje vmes ugotovijo, da so v taksiju pozabili potni list.

Zgodnje ptice

Seveda obstaja tudi druga skrajnost. Ste eden tistih popotnikov, ki na letališče prispejo 10 minut preden se zapre vaše okence? Ali zaradi strahu pred nepričakovanim zapletom in gnečo na letališču kampirate 4 ure pred vzletom? Podobno kot zamudnikov, tudi takšnih sploh ni malo. Navadno jih utrujene, naveličane in zdolgočasene vidite sedeti na kupu svoje prtljage. Te zaradi prezgodnjega prihoda sploh še ne morejo prijaviti in oddati. Medtem nestrpno gledajo na uro in preverjajo tablo z informacijami o letih, na pamet pa znajo že vso ponudbo trgovinic in kavarn po letališču.

Tisti, za katere pravila ne veljajo

Če v pravilniku letalske družbe piše, da je moja prtljaga lahko težka največ 25 kilogramov, bo kaj narobe, če jih kovček tehta 28? Če bi vsi razmišljali na tak način, bi vladal kaos. Takšnih ljudi na letališčih vseeno srečate veliko. Nekateri nato skušajo kovček olajšati tako, da ga odprejo sredi letališča in nase navlečejo dodatne tri puloverje. Drugi pa se jezni in užaljeni odločijo za doplačilo in o tem nergajo še dva meseca po potovanju.

Enako velja za tiste, ki v ročni prtljagi še vedno tovorijo litre pijače, čeprav tekočine v več kot 100 mililitrskih pakiranjih že dolgo niso več dovoljene. Poleg tega pa bi v ročno prtljago najraje spravili še gorilnik za kampiranje, novoletne rakete in škarje za rezanje piščanca. Ne bo šlo.

Starši v stresu

Potovanje z otroki ni vedno mačji kašelj. Starši morajo v iskanju pravega gatea skrbeti še za to, da svojih otrok ne izgubijo v množici ljudi, ki hitijo v različne smeri, poleg tega pa morajo poskrbeti še za njihovo animacijo in prigrizke na vsake pol ure. Dopust pa tak.

Podivjani, a navdušeni otroci

Na drugi strani pogosto naletimo tudi na vreščeče otroke, ki jih je navdušenje nad gledanjem vzletanja letal ravnokar minilo, zato so se odločili tekati v nasprotni smeri tekočega traku, medtem ko plezajo čez vašo prtljago. Vdih in izdih.

Nergači

Dopust in počitnice si vsi predstavljamo kot oddih brez stresa in skrbi. A pogosto se izkaže, da je pot do tja precej nadležna. Če dopusta ravno ne preživljate doma, je pač treba vzeti v zakup, da premiki v druge kraje žal zahtevajo tudi kakšno daljšo vožnjo z avtomobilom, vlakom, letalom, ladjo ali čemerkoli že, kjer boste zagotovo naleteli še na koga, ki se prav tako kam odpravlja. Iti na dopust in pričakovati, da ste edini s takšno idejo in da ne bo gneče, je utopično. In daleč od realnosti. In čeprav vsi stojimo v enaki vrsti in smo vsi enako naveličani, se vedno znajde nekdo, ki meni, da se krivica godi le njemu. Zato se glasno znese na zaposlene, po možnosti tiste, ki nimajo nič s tem. Še enkrat, vdih in izdih.

Backpackerji na poti do iskanja samih sebe

Prepoznate jih po skromnih oblačilih, zvrhanem backpacku z našitki iz držav vsega sveta. Delujejo mirno in skoraj naveličano, saj so letališča njihov drugi dom. V resnici pa dobro veste, da se noro veselijo svoje nove pustolovščine, prav tako, kot se je vi.

Glasni mladeniči na fantovščini

Nič ni boljšega od fantovščine (ali dekliščine) v mestu, kjer te nihče ne pozna. Skok v tuje mesto za konec tedna pred skokom v zakonski stan je vedno bolj priljubljena različica fantovščine tudi pri nas, zato ni nič nenavadnega, če na letališču naletite na glasno skupinico že v jutranjih urah opitih mladeničev v ujemajočih se majicah z nenavadnimi napisi.

VANDRAJ priporoča: Do sveže letalske karte v svet prek Megabona!

Vzhičena Insta dekleta 

To so tiste najboljše prijateljice, ki se skupaj odpravljajo v šoping v London ali na razvajanje v Grčijo, imajo v ročni prtljagi po dva parfuma, ki jim ju na pregledu kljub prhutanju s trepalnicami seveda zaplenijo, poleg tega pa morajo na vsakem koraku posneti še kakšno fotografijo ali video za na družbena omrežja.

Zaljubljenci na medenih tednih

To so tisti parčki, ki si še ne gredo na živce, se pred potovanjem še niso trikrat skregali in si v vrsti za pregled še vedno nepremično ljubeče zrejo v oči in se držijo za roke. Zagotovo vas zanima, kako bo videti njun dopust čez deset let.

Utečeni poslovneži

To so tisti, vedno urejeni gospodje in gospe, ki na letališče pridejo v črni obleki in zloščenih čevljih, z mini šik kovčkom in aktovko z laptopom. Ker to počnejo pogosto, poznajo vsa pravila, zato je njihov sprehod skozi rentgen vedno brez pripomb, od vsega kaosa in navadnih smrtnikov pa se hitro umaknejo v varno zavetje loungea za tiste, ki letijo v poslovnem razredu.

Foto: Pixabay

PREBERITE ŠE:

Kako v resnici prihraniti denar ob nakupu letalske vozovnice?

 

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.