Britanski živalski vrt odprl rezervat za lenivce

Našli smo nov razlog za nakup letalske karte na Otok! Britanski živalski vrt je namreč odprl rezervat za ostarele lenivce.

Če spadate med ljubitelje živali, ste gotovo obiskali že marsikateri živalski vrt. Gotovo pa vas bo razveselilo tudi dejstvo, da se je britanski živalski vrt odločil odpreti rezervat za ostarele lenivce.

Te precej lene, a nadvse prisrčne živali namreč tako kot ljudje v starejših letih potrebujejo nekoliko pomoči. Folly Farm, kot se imenuje zoo v Walesu, tako deluje kot nekakšen upokojenski dom. Za lenivce seveda.

Živali, ki sicer živijo na območju Kostarike in okolici, v svojem naravnem okolju doživijo do dvajset let. V urejenem ujetništvu, kjer zanje skrbijo ljudje, pa se njihovo življenje podaljša tudi do petdesetega leta. Kar velika sprememba v življenjski dobi, kajne?

Del živalskega vrta v Walesu bo tako služil kot rezervat za lenivce v jeseni življenja. Najbolje od vsega pa je, da jih boste lahko čisto od blizu pozdravili tudi sami.

Opazovali boste lahko, kako lenarijo in se prehranjujejo ter nasploh uživajo v lenivskem upokojenskem domu. Poleg prilagojenih plezal, lenivcem v rezervatu nudijo tudi poseben meni. Za lažje prebavljanje namreč oskrbniki tu lenivcem strežejo kuhano zelenjavo. Vanjo dodajajo potrebne vitamine in celo ribje olje.

Skratka, lenivcem se tukaj vsekakor lepo godi in če si jih zares želite videti, ne da bi se odpravili na Kostariko, le kupite letalsko vozovnico proti Walesu.

Foto: Unsplash
Vir: Insider

Preberite še:

To je 19 trenutno najcenejših dopustniških destinacij na svetu

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.