V berlinskem živalskem vrtu sta se skotila prva dvojčka orjaške pande

V berlinskem živalskem vrtu sta se v soboto po številnih neuspelih poskusih skotila dva mladička orjaške pande.

V Berlinu so pozdravili dva mladička orjaške pande, kar je precej redek dogodek. “Mama panda Meng Meng je skotila dvojčka, skotitev je potekala brez zapletov in vsi so zdravi,” je sporočil direktor živalskega vrta Andreas Knieriem.

Mladiča sta se skotila v razmaku ene ure. Mama panda pa ju je sprejela ljubeče in ju ogrela. “Mladička je nežno položila na trebuh in ju začela ljubeče greti z velikimi šapami, toplim dihom in mehkim krznom,” je sporočil direktor živalskega vrta.

Redek pojav, ki pa ne bo ostal v Nemčiji

To je tudi prvi primer kotitve te čudovite ogrožene vrste v Nemčiji. Mladiča orjaške pande, ki sta se skotila v berlinskem živalskem vrtu, sta na svet prišla po številnih prejšnjih neuspešnih poskusih z drugimi pari.

Meng Meng, ki ima šest let, in devetletni oče mladičev Jiao Qing, živita v berlinskem živalskem vrtu od poletja 2017. Oba je živalskemu vrtu posodila Kitajska in prihajata iz rezervata v Chengduju. Živalski vrst je za 15-letno pogodbo Kitajski plačal 15 milijonov dolarjev. Večina denarja gre v raziskovalne programe za ohranitev pand na Kitajskem.

Mladička pa ne bosta za vedno ostala v Nemčiji. V štirih letih ju morajo vrniti na Kitajsko. Na Kitajskem v divjini živi še 1,864 pand, medtem ko jih v živalskih vrtovih po vsem svetu v sklopu podobnih pogodb s Pekingom živi še 400.

Foto: Shutterstock

PREBERITE ŠE:

– Destinacije, kjer se lahko družiš z živalmi

To so najboljše plaže za pse v Istri in Kvarnerju

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.