Islandija: Prve terme, kjer lahko plavate v toplem pivu

Islandija je znana po svojih termalnih vrelcih. A ene izmed tamkajšnjih term so zares posebne.

Islandija je znana po svoji čudoviti naravi. Slapovi, gejzirji in na videz neskončne zelene površine jemljejo dih turistom z vsega sveta. Pred časom pa se je naravnim znamenitostim pridružila dodatna turistična atrakcija, ki je obnorela ljubitelje piva. Odprlo se je namreč prvo kopališče na svetu, kjer lahko zaplavate v toplem pivu. Pisali smo že o kopališču, kjer so bazeni napolnjeni z vinom. Tudi hotel s potoki piva v sobah smo vam že predstavili. Tokrat pa se podajamo v islandske pivske terme.


 

View this post on Instagram

 

A post shared by Juliana Motta ✌️ (@jujumotta__) on

Bjórböðin, kot se imenuje pivski SPA, se je odprl v kraju Árskógssandur na severu Islandije. Lastniki term njihov obisk priporočajo tako iz hedonističnih kot zdravstvenih razlogov. Plavanje v pivu naj bi namreč izjemno koristilo naši koži, saj vsebuje veliko vitaminov, ki jih ta potrebuje. Prav tako naj bi bilo pivo dobro za zdravje kosti in mišic. Pivo lahko ob namakanju v bazenu tudi pijete. Seveda ne tistega iz kopeli. Zraven vašega bazena je namreč postavljena tudi pipa iz katere si lahko natočite sveže pivo.

Ker gre za pivo, je starostna omejitev samostojnega vstopa 20 let, starejši od 16 pa lahko terme obiščejo v spremstvu staršev. Po kopanju v pivski kopeli vas nato v SPA-ju čaka še počitek, da vaše telo vsrka vse pozitivne učinke piva ter vas pripravi na nadaljnje potovanje. Podobne pivske terme boste našli tudi v Zakopanah na Poljskem.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by A Y U M I 🇯🇵 Tokyo (@ooooooayumioooooo) on

Foto: Instagram / Singergirl33
Vir: Icelandmonitor

Preberite še:

Če boste na svoja socialna omrežja objavili to, lahko ostanete brez letalske vozovnice

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.