Kranjska Gora: kako preživeti jesen v privlačnem turističnem središču?

Čudovita Kranjska Gora vas pričakuje čez celo leto. Kadarkoli lahko uživate v njenih lepotah. Skoraj si upamo trditi, da smo Kranjsko Goro obiskali že skoraj vsi. A se tu poleg jezera Jasna, Zelencev in Planice skriva še veliko lepot, ki jih je vredno raziskati.

Najbolj jo poznajo po smučanju, smučarskih tekmovanjih in ostalih snežnih radostih. A je Kranjska Gora lahko odlična izbira tudi za prihajajoče krompirjeve počitnice. Poleg čudovite narave ta del Slovenije slovi po prijaznih domačinih in tradicionalni kulinariki. Ajdovi krapi s skuto, kranjske klobase, zaseka, žganci, … Hrana, ki je ne jemo vsak dan, zato se lahko vsaj za trenutek poistovetimo s starejšimi in spoznamo, kako so včasih jedli. V okolici jezera Jasna se poleg dih jemajočih pogledov in kristalno zelene vode skriva Penzion Milka. Tu lahko okusite lokalno in tradicionalno hrano, ki jo pripravijo na sodoben način. In vse to ob pogledu na jezero in Alpe.

Če se odpravite proti Bovcu in Soči, se ustavite ob Ruski kapelici. To je lesena kapelica, ki je postavljena v spomin ruskim vojakom iz prve svetovne vojne. Vsekakor boste bogatejši, če si boste ogledali zgodovino, ki se je zasidrala v neokrnjeno naravo. Po kratkem predahu vam ne bo žal, če boste pot nadaljevali proti Vršiču. Oglejte si Prisankovo okno, najbolj znano okno v Julijskih Alpah. Pričakujejo vas tudi Belopeška ali Fužinska jezera v Mangartski dolini. S svojo lepoto niso razočarala še nikogar.

Vsak dober izlet začnemo z okusnim zajtrkom, zaključimo pa s počitkom v udobni postelji. Dodajmo še wellness ponudbo s sproščanjem v savni ali jacuzziju in malo dodatne rekreacije v bazenu. Temu potem rečemo odličen oddih. Kranjska Gora ponuja hotele z zanimivimi ponudbami. Če vas zanima hotel, skrit v neposredni bližini znanih slapov Martuljek, vam ga predstavljamo tukaj.

Kranjska Gora je idealna izbira za aktiven oddih na svežem zraku. Hkrati se tu lahko spočijete in doživite Slovenijo malo drugače.

Avtor: Tea Lovrec
Foto: Megabon, Shutterstock

Preberite še: Misli stevardes, ki sta leteli z Adria Airways: Zlomili so nam krila

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.