Ste vedeli, da lahko v Sloveniji vidite prave Dinozavrove stopinje?!?

Idrija, slikovito mesto z bogato zgodovino, ponuja obiskovalcem edinstvene naravne in kulturne znamenitosti. Vsi najprej pomislimo na idrijsko čipko in žlikrofe, ampak med številnimi zanimivostmi izstopata še dve posebni destinaciji – Dinozavrove stopinje in Tomaževa miza.

Idrija je majhno mesto, znano predvsem po svoji svetovno znani dediščini živega srebra, a ponuja veliko več kot to. Obkrožena z zelenimi hribi in neokrnjeno naravo, Idrija navdušuje obiskovalce z edinstvenimi naravnimi znamenitostmi in slikovitimi kotički. Zagotovo si niste mislili, da prav v Idriji najdete Dinozavrove stopinje? S pestrim naborom možnosti za raziskovanje, tako kulturnega kot naravnega, je Idrija popolna destinacija za vse, ki iščejo nekaj posebnega in avtentičnega.

Dinozavrove stopinje

Dinozavrove stopinje, ki jih najdemo v bližini mesta Idrije, so ena izmed najbolj zanimivih geoloških znamenitosti v Sloveniji. Gre za odtis stopinje dinozavra, ki je živel pred več kot 150 milijoni let. Začetek izleta do stopinje je na parkirišču v vasici Žirovnica, od koder sledite markirani poti, ki vas popelje skozi slikovito podeželje. Ko dosežete lokacijo stopinje, boste lahko občudovali edinstveno naravno dediščino, ki povezuje sodobni svet s pradavnino.

Tomaževa miza

Po obisku Dinozavrove stopinje se podajte na izlet do Tomaževe mize. To je osupljiva naravna formacija, ki spominja na ogromno mizo, postavljeno na vrhu hriba. Tomaževa miza se nahaja v neposredni bližini Idrije in jo lahko dosežete s kratko pohodniško potjo. Ob vzponu na hrib boste občudovali prekrasne razglede na okoliške hribe in doline. Na vrhu vas bo dočakalo čarobno prizorišče, kjer se lahko spočijete in uživate v naravi.

Ohranjanje Naravne Dedščine: Med obiskom Dinozavrove stopinje in Tomaževe mize se vedno zavedajte pomembnosti ohranjanja naravne dediščine. Spoštujte označene poti in smernice, ki so namenjene ohranjanju teh dragocenih krajev za prihodnje generacije.

 

Izlet v Idrijo, kjer si izletniki ogledajo Dinozavrovo stopinjo in Tomaževo mizo, je nepozabna izkušnja, ki združuje arheološko zanimivost s čudovitimi razgledi in naravno lepoto. S pravilno pripravo, spoštovanjem narave in možnostjo vodenega izleta boste zagotovo ustvarili nepozabne spomine na vašo avanturo.

 

PREBERITE ŠE: Idrija niso samo čipka in žlikrofi: To je 10 odličnih razlogov, zakaj tja na izlet

Foto: Shuttestock

Iščete idejo, kam na oddih v naši bližini? TUKAJ (klik) vas čaka kup imenitnih ponudb!

 

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.