Odlično jesensko kosilo z gobami

Ste letos že nabirali gobe? Odpravite se na kratek izlet v najbližji gozd ter poiščite sestavine za odlično jesensko kosilo (morda bo po kakšno treba tudi v trgovino). Pripravili smo dva recepta, kjer lahko združite prijetno s koristnim.

Krepčilna jesenska zelenjavna juha

1 por
2 korenčka
1 strok česna
1 krompir
1 vejica sesekljanega rožmarina
410 gramov čičerike
600 gramov pelatov

Vso zelenjavo dobro sesekljamo in v ponvi prepražimo na olivnem olju in česnu, dokler ne postane mehka. V mešalniku zmeljemo pelate ter jih prelijemo čez zelenjavo. Dodamo čičeriko in peteršilj ter vse skuhaj kuhamo slabe pol ure, dokler se okusi dodobra ne zmešajo.

Vandraj namig: Juho lahko postrežemo s česnovimi krutoni.

juha_shutterstock_341331938

Gobe s sirom iz pečice

6 velikih gob (npr. šampinjonov)
120 gramov drobljene gorgonzole
30 gramov praženih in sesekljanih orehov
4 vejice timijana
maslo
rukola

Gobe očistimo in jih položimo na papir za peko. Napolnimo jih z gorgonzolo, orehi, timijanom in maslom. Pladenj položimo v pečico in pečemo 12 minut na 180 stopinjah. Postrežemo na posteljici iz rukole.

PREBERI še // Jesenski recept: tajska bučna juha in hruškova torta

recept_shutterstock_333986591

Dober tek!

Foto: Shutterstock

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.