Pravljična knjigarna v Benetkah, ki nas je povsem prevzela

Med raziskovanjem fotogeničnih uličic in kanalov v Benetkah se ustavite v Libreria Acqua Alta. Gre za eno najbolj unikatnih knjižnic in knjigarn na svetu. Najdete jo streljaj od Markovega trga, na naslovu Calle Longa S. Maria Formosa, v njej pa lahko brskate med novimi, ki jih je malo več kot polovico in starimi knjigami, ki so postavljene v prav posebnem prostoru.

Namesto na policah so knjige zložene v čolnih, tipičnih beneških gondolah, kanujih, v sodih in vseh drugih kotičkih. Ker Benetke pogosto poplavlja, je skozi leta voda ujela tudi kupe knjig. Te so danes neberljive, a so jih v knjigarni izkoristile v malo drugačne namene. Iz knjig so sestavili pohištvo, na dvorišču pa vas čaka prav poseben prizor.

Pravljična knjigarna namreč spominja na kakšno trgovinico iz filmov o mladem čarovniku Harryju Potterju, saj je celotno dvorišče oblečeno s knjigami, iz njih so sestavili celo stopnišče, po katerem se lahko povzpnete in posnamete nekaj fotografij. Knjigarno je pred desetimi leti odprl Luigi Frizzo, v njej pa boste naleteli še na nekaj rednih prebivalcev – mačke.

https://www.instagram.com/p/BXDP2-7AG8J/?taken-at=227860877

Foto: Facebook, Instagram

Preberite še:

https://www.vandraj.si/7-manj-znanih-italijanskih-mest-ki-jih-morate-obiskati/

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.