Rim: Konec sedenja na Španskih stopnicah (ali pa boste deležni visoke kazni)

Rim zaradi mnogih znamenitosti obiskujejo turisti z vsega sveta. Ena izmed njih so tudi Španske stopnice, ki so bile leta simbol rimskega središča za druženje in posedanje. Oboževali so jih tako turisti kot lokalci.

Večno mesto je odlična destinacija za obisk v vsakem letnem času. Rim zato obiskujejo turisti z vsega sveta, italijanska prestolnica pa spada med ene izmed najbolj obiskanih mest na svetu. A množični turizem je tudi v Rimu zagodel kar nekaj nevšečnosti. Neobzirnost in neolikanost turistov namreč v slabo voljo spravljata domačine. Še več, preobljudenost celo škodi mestni arhitekturi! Rim

Če ste že kdaj obiskali Rim, ste se gotovo ustavili tudi na Španskih stopnicah in vrgli kovanec v Fontano di Trevi. Obe znamenitosti sta močan simbol mesta. A mestne avtoritete so v zadnjem času omejile obisk obeh. Da bi ju zaščitile, seveda. Kot kaže, turistov ne ustavi več nič drugega kot pa visoke kazni. Zato so v Rimu poostrili pravila obnašanja okrog svetovno znanih znamenitosti.

 

 

Fontana di Trevi in Španske stopnice

V okolici Fontane di Trevi tako ne smete več jesti prigrizkov. (Tudi sladoleda ne!) Če pa bi vam slučajno na pamet padlo kakšno kopanje v fontani, vas čaka kazen v višini 450 evrov. Prav tako pa ne smete več posedati na Španskih stopnicah. Te so, čeprav so bile stoletja prostor za srečevanje in druženje, namreč postale ogrožene. Posedanje na njih jim namreč škodi in z razlogom, da bi jih ohranili za prihodnje generacije, so prepovedali sedenje na njih. V nasprotnem primeru vas seveda čaka kazen. Za kršenje nove uredbe boste morali odšteti kar 400 evrov.

Foto: Unsplash, Shutterstock
Vir: The Discoverer

Preberite še: Tina in Uroš, ki potujeta z osemmesečnima dvojčkoma: “Naučila sva se bistvene stvari – ne komplicirat!”

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.