Bučna poslastica, ki vam bo polepšala jesen

Kaj je jeseni lepšega od buč in peke sladic? Nič! Če oboje združimo, pa je še toliko lepše. Ta dišeča bučna rolada vam bo zagotovo še polepšala jesen.

Sestavine:

Za biskvit:

  • 200 g bučnega pireja (kuhana in pretlačena buča)
  • 4 jajca
  • 150 g sladkorja
  • 120 g moke
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • 1/2 čajne žličke soli
  • 1/2 čajne žličke cimeta
  • 1/4 čajne žličke muškatnega oreščka

Za nadev:

  • 200 g kremnega sira
  • 50 g masla, sobne temperature
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 1 čajna žlička vaniljevega ekstrakta

Navodila:

  1. Priprava biskvita:
    a. Najprej segrejte pečico na 180 stopinj Celzija. Pripravite pekač (velikosti približno 30 x 40 cm) in ga obložite s peki papirjem.
    b. V večji skledi zmešajte bučni pire, jajca in sladkor. Mešajte, dokler ni vse dobro zmešano.
    c. V drugi skledi presejte moko, pecilni prašek, sol, cimet in muškatni orešček. Nato postopoma dodajajte suhe sestavine v mokre in mešajte, dokler ne bo mešanica gladka.
    d. Testo vlijte v pripravljen pekač in ga enakomerno porazdelite po površini.
    e. Pecite v predhodno ogreti pečici približno 12-15 minut, oziroma dokler ne bo biskvit rahlo zlato rjave barve.
  2. Priprava nadeva: Medtem ko se biskvit peče, pripravite nadev. V srednje veliki skledi zmešajte kremni sir, maslo, sladkor v prahu in vaniljev ekstrakt. Mešajte, dokler ne bo nadev kremast in brez grudic.
  3. Sestavljanje rolade:
    a. Ko je biskvit pečen, ga takoj previdno obrnite na čisto kuhinjsko krpo, ki ste jo potresli s sladkorjem v prahu. Pustite, da se ohladi (približno 5 minut).
    b. Ko je biskvit še topel, odstranite peki papir in enakomerno razporedite nadev po njem.
    c. S pomočjo kuhinjske krpe previdno zvijte biskvit v rolado. Postavite rolado na pladenj za serviranje, z zvito stranjo navzdol.
  4. Končna priprava:
    a. Po želji lahko bučno rolado potresete s sladkorjem v prahu ali jo okrasite s stepeno smetano ali sesekljanimi orehi.
    b. Rolado postavite v hladilnik za vsaj 1 uro, da se nadev dobro ohladi in strdi.

Narežite na rezine in postrezite. Dober tek!

Slastna bučna rolada.

 

Foto: Shutterstock

PREBERITE ŠE: Jesenski recept: tajska bučna juha in hruškova torta

Iščete idejo, kam na oddih v naši bližini? TUKAJ (klik) vas čaka kup imenitnih ponudb!

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.