Ideja za oddih: Z belega snega v vročo savno in nazaj

Zima se je komaj dobro začela, nova pošiljka snega je na poti in zdaj je idealen čas, da si rezervirate vikend oddih v romantični koči, obkroženi z gozdom, kjer ne bo manjkalo ne sneženih radosti, ne vroče sprostitve v savni.

Snežna pravljica v osrčju Pokljuške planote

Hotel Jelka na Pokljuki leži v osrčju Pokljuške planote, v mirnem in tihem okolju Triglavskega narodnega parka. V hotelu bodo poskrbeli za prijetno in udobno namestitev, lokacija pa ponuja neskončne možnosti zimskih aktivnosti. Lahko tečete na smučeh, se sankate, ali pa se preprosto sprehajate po zimski pravljici.

Pokljuka je 20 km dolga in 18 km široka alpska planota med Bledom in Bohinjom, ki vas bo očarala znova in znova. Pokrita je s smrekovim gozdom in pašniki. Dviga se med 1100 in 1400 m nadmorske višine in je prekrita s pastirskimi kočicami. Vsak sprehod, vsaka aktivnost, vsak razgled bo zgodba zase. Zadihali boste lahko s celimi pljuči in uživali v zimi v vsej njenem čaru. Ko se boste v hotel Jelka vrnili, pa vas čaka še pika na i.

Toplo udobje v lesenih sobah

Sobe hotela Jelka so takšne, kot si jih v zimski idili sredi gozda najbolj želimo – ovite v les. Dovolj so velike, da lahko v njih bivate skupaj z otroki. V hotelu se trudijo, da bi vrednote narave prenesli tudi na naše najmlajše, zato za njih pripravljajo različne delavnice in animacije.

Ne glede na to ali raje uživate na toplem, s knjigo v roki, ali se podajate po belih strminah, hotel Jelka bo idelano domovanje za oboje. Svoje smuči in sanke boste lahko spravili v posebno temu namenjeno sobo, vsi tisti, ki ste raje na toplem, pa boste lahko uživali v savnah. Za svojo sprostitev boste lahko izbirali med med finsko in infrardečo savno. Ponudba spodaj že vključuje eno uro savnanja!

Na cedilu pa vas ne bodo pustili niti kulinarično.

Zima se je komaj začela in čas je, da našišete svojo zimsko pravljico! Solo, v dvoje ali z družino!

Odlična ponudba samo naslednjedva vikenda! Rezervirajte sobo v hotelu Jelka na Pokljuki ta ali naslednji vikend in si zagotovite noro ceno. Preverite TUKAJ. 

 

Foto: Megabon

PREBERITE ŠE: Kakšna bodo potovanja v 2022? Dražja, manj dostopna, drugačna?

The Times o Sloveniji: Krpljanje na Pokljuki med top zimskimi doživetji

Časnik The Times je objavil članek 30 najboljših zimskih doživetij (30 great winter adventures) in na drugo mesto uvrstil obisk Slovenije in krpljanje v zimski idili.

Krpljanje na Pokljuki navdušilo The Times

Britanski časnik The Times je objavil članek z lestvico 30 najboljših zimskih doživetij in postavil “krpljanje v Sloveniji” na drugo mesto. Na prvem mestu je zimsko kolesarjenje na Finskem.

Po mnenju Richarda Mellorja je obisk pomrznjenega Blejskega jezera pozimi še posebej očarljiv, kot posebno doživetje pa je izpostavil krpljanje, ki je mogoče v zasneženih gozdovih na Pokljuki v Triglavskem narodnem parku.

Odlična promocija Slovenije

Naslovno fotografijo članka je krasila zimska podoba Bleda. Kot poroča STO, The Times na vseh platformah – tiskani, mobilni, spletni, digitalni tablični računalnik in družbeni mediji dosega več kot milijon in pol dnevnih bralcev, kar je torej odličen doseg za promocijo naše dežele.

Foto: Shutterstock

Preberite še:

Slovenija med top 7 najvarnejšimi državami za potovanja v letu 2019

Lonely Planet: Slovenija med top 10 destinacijami, vrednimi obiska v 2019

To je 10 najsrečnejših držav na svetu! Kje je Slovenija?

Smučanje: Naj se snežna zabava prične!

Pokljuka: Na svež zrak in aktiven oddih

Pokljuka je izhodišče za številne planinske poti v visokogorje Julijskih Alp, tudi na najvišjo slovensko goro, Triglav. Na obrobju ogromnih gozdov na številnih prastarih planinah še danes pasejo živino, popotnik pa se lahko okrepča s skodelico domačega kislega mleka, s skuto ali pa poizkusi na planini narejeno maslo in sir. Vsaka planina je nekaj posebnega, značilne pa so lesene koče, prekrite s skodlami, skrbno umeščene v naravno okolje.

Preberi več

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.