The Times o tem, kako je Slovenija postala kolesarska prestolnica sveta

V The Times so v tem tednu objavili članek, ki opisuje, kako je Slovenija s pomočjo Primoža Rogliča in Tadeja Pogačarja, dveh ambasadorjev slovenskega turizma, postala prepoznavna po celem svetu.

Avtor članka v britanskem The Times, John Westerby, najprej izrazi začudenje, kako je mogoče, da dva kolesarja, ki sta oba začela v ekipi UCI Continental in sta bila zmagovalna v tako epskem tritedenskem dvoboju v Franciji, živita komaj kilometer narazen v slovenski prestolnici.

Odgovor mu pomaga poiskati Miroslav Miškulin, generalni direktor ekipe, ki pravi, da se taktika za uspeh skriva v kulturi, ki nagrajuje življenjski slog na prostem, že pri mladih močno spodbuja šport, v kombinaciji gorskega terena in ugodne klime nagovarja ljudi h kolesarjenju ter ozavešča o možnostih profesionalnega kolesarjenja. Miškulin navaja, da je Slovencem šport že od nekdaj sila pomemben in se mu daje velik poudarek ter dodaja, da lahko ravno zato “zvečer na televiziji vidimo enega Slovenca, ki je osvojil medaljo v smučarskih skokih, naslednji dan Luko Dončića, ki igra v ligi NBA, spet drugič pa tekmo Atletico Madrida z našim vratarjem Janom Oblakom“. Slednji je v preteklem mesecu za The Times opravil intervju, v katerem govori ravno o tem, kako je dejstvo, da se že je v mladih letih preizkušal v raznoraznih športih (od košarke in rokometa do tenisa) verjetno najbolj pripomoglo k njegovi karieri profesionalnega športnika.

Sposobnost “zamenjave športa” pa se je spektakularno odrazila tudi v vzponu Rogliča, ki je začel kot smučarski skakalec, nato pa kot prvi Slovenec osvojil veliko kolesarsko turnejo. Za razliko od njega pa je bil kolesarski potencial Pogačarja znan že pri devetih letih, pravi Miškulin, in dodaja, da je “svet slovenskega kolesarstva resda majhen, ampak v marsikaterem pogledu popolnoma izoblikovan”.

Celotni članek je za naročnike The Times dostopen tukaj.

Vir: STO

PREBERITE ŠE: Tak je prenovljen portoroški hotel z notranjo plažo in hamamom

Iščete navdih, kam na oddih? TUKAJ preverite odlično znižano ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust – po Sloveniji ali pri naših sosedih.

The Times o Sloveniji: Krpljanje na Pokljuki med top zimskimi doživetji

Časnik The Times je objavil članek 30 najboljših zimskih doživetij (30 great winter adventures) in na drugo mesto uvrstil obisk Slovenije in krpljanje v zimski idili.

Krpljanje na Pokljuki navdušilo The Times

Britanski časnik The Times je objavil članek z lestvico 30 najboljših zimskih doživetij in postavil “krpljanje v Sloveniji” na drugo mesto. Na prvem mestu je zimsko kolesarjenje na Finskem.

Po mnenju Richarda Mellorja je obisk pomrznjenega Blejskega jezera pozimi še posebej očarljiv, kot posebno doživetje pa je izpostavil krpljanje, ki je mogoče v zasneženih gozdovih na Pokljuki v Triglavskem narodnem parku.

Odlična promocija Slovenije

Naslovno fotografijo članka je krasila zimska podoba Bleda. Kot poroča STO, The Times na vseh platformah – tiskani, mobilni, spletni, digitalni tablični računalnik in družbeni mediji dosega več kot milijon in pol dnevnih bralcev, kar je torej odličen doseg za promocijo naše dežele.

Foto: Shutterstock

Preberite še:

Slovenija med top 7 najvarnejšimi državami za potovanja v letu 2019

Lonely Planet: Slovenija med top 10 destinacijami, vrednimi obiska v 2019

To je 10 najsrečnejših držav na svetu! Kje je Slovenija?

Smučanje: Naj se snežna zabava prične!

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.