Si upate potopiti v črno vodo med prekmurskimi ravnicami?

Prekmurje slovi po neskončnih zelenih ravnicah in gričevju po Goričkem, vedno zvrhanih krožnikih, dobrih vinskih kleteh in naravnih bogastvih, ki na oddih prek Mure poleg tujcev privabljajo tudi številne Slovence.

Prekmurje se lahko pohvali z edinstvenimi naravnimi bogastvi, zaradi številnih sončnih dni in ugodne klime tam uspevajo sadovnjaki in polja, tu svoje zaklade najdejo nabiralci gob, kostanja ali jagodičevja, med ribolovom ali kolesarskim izletom pa lahko zagledate tudi kakšno čapljo ali štorkljo, ki je postala nekakšen zaščitni znak pokrajine ob Muri.

Pokrajina, kjer lahko zaplavate v zdravilni črni vodi

Ta del dežele je bogat s številnimi vodnimi viri, poleg termalne tu najdete tudi naravne vrelce mineralne vode. Prav zdravilne vode so v tej regiji omogočile hiter razvoj zdraviliškega in wellness turizma – med najbolj edinstvenimi je zagotovo črna termomineralna voda v Moravskih Toplicah.

VANDRAJ PRIPOROČA // Sproščujoč vikend oddih v Prekmurju že za 99 evrov.

Prvi hotel v Evropi, kjer vam v sobno kad (namerno) priteče črna voda 

Prav v Moravskih Toplicah, med prekmurskimi ravnicami, lahko v miru zaplavate v prav posebni termalni vodi. Tu je tudi luksuzni Hotel Livada Prestige s petimi zvezdicami, edini hotel v Evropi s kadmi, ki omogočajo kopeli v termalni vodi kar v hotelski sobi.

Voda, imenovana tudi črno termalno zlato Prekmurja, je motna, slana in rahlo diši po nafti ter je edinstvena tudi v svetovnem merilu. Lajša revmatske bolezni, pospešuje okrevanje po poškodbah in operacijah, izboljšuje prekrvavitev in osvežuje organizem. Poleg tega zmanjšuje tudi živčno napetost, po namakanju v njej pa bo tudi koža pomirjena in bolj gladka.

VANDRAJ PRIPOROČA // Preizkusi prekmursko petzvezdično razvajanje z Megabonom v hotelu Livada Prestige!

Ravnice, ki kličejo k igri golfa

Poleg wellnessa je ta del Slovenije znan tudi po golfu, saj tu najdete enega boljših igrišč, ki dosega svetovne standarde. Golf igrišče Livada se z 18 igralnimi polji razprostira na več kot 50 hektarjih in kot naravni park obdaja turistični kompleks Terme 3000 – Moravske Toplice.

Prekmurska gibanica z modernim pridihom visoke kulinarike

Na svoj račun v Prekmurju pridejo tudi ljubitelji gurmanskih užitkov. Ena od prekmurskih kraljic je zagotovo gibanica, ki jo v tamkajšnji slaščičarni Café Praliné najdete v izvorni različici, pa tudi njeno sodobnejšo priredbo. Ustvarjalec Locate Pannonie je Danilo Kozar, vodja kuhinje hotela Termal v Termah 3000 v Moravskih Toplicah. Prekmurska strjenka je namreč narejena iz enakih sestavin kot prekmurska gibanica – na osnovi skute, jabolk, orehov in maka, le zložena je v sodobnejšem kulinaričnem duhu. Se vam že cedijo sline?

Foto: Sava Hotels & Resorts, Maja Fister

Zakaj so terme koristne za naše telo?

Da ima termalna voda zdravilne učinke, vemo že dolgo časa. V resnici pa se nam ne sanja prav dobro, na kakšen način pomaga našemu telesu. Njeno koristnost so že večkrat potrdili zdravniki in znanstveniki, v svojih kremah jo uporabljajo celo velike kozmetične hiše. Torej, zakaj po zabavnem poletju potrebujemo termalni detoks?

#1 Terme zagotavljajo okolje z minimalno količino stresa, zato se boste tam res umirili in sprostili.

#2 Termalna voda je naravni vir zdravja za našo kožo. Zaradi dolgega potovanja globoko pod zemljo, je termalna voda, ko prodre na površje, polna mineralnih snovi, ki jih naša koža potrebuje za sijoč in zdrav videz.

terme_shutterstock_114182782

#3 Hitra temperaturna sprememba, ki jo doživimo jeseni je lahko za telo zelo stresna. Telo tako razbremenimo, saj s toplo termalno vodo omilimo šok.

#4 Termalna voda pozitivno vpliva na naš imunski sistem, prav tako pa razvoj imunskih celic spodbujajo masaže in savne.

terme_shutterstock_377866090

#5 Termalna voda sprošča bolečine in zdravi poškodbe. V mnogih zdraviliščih so organizirane tudi vodene vadbe v bazenih, ki ugodno vplivajo na poškodovane sklepe in mišice.

#6 Občutek ugodja v termah povzroča sproščanje hormonov sreče, prav zaradi tega pa se počutimo tako sproščeno in prijetno.

#7 Termalna voda zdravi tudi mnoge kožne bolezni in večina term nudi tudi posebne kožne terapije s termalno vodo.

terme_shutterstock_307058501

#8 Večina term se nahaja v objemu narave, kar zagotavlja tudi možnost gibanja na svežem zraku.

Terme so torej idealna jesenska izbira za preventivno jesensko kuro sproščanja ali pa prijetno zdravljenje v antistresnem okolju.

Foto: Shutterstock

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.