Tako spremembo zaradi virusa predlagajo restavracije

Restavracije in druge lokale je pandemija tako kot turizem močno prizadela. Njihov predlog pa je takšen.

Še vedno se skoraj cel svet bojuje z virusom in vsaka država se po svoje odloča za ukrepe, ki bi poleg omejevanja širjenja Covid-19 pomagala ohranjati gospodarstvo. Turizem je seveda ena izmed najbolj prizadetih branž ta hip, prav tako pa se za obstanek borijo mnoge restavracije.

Ukrepi, kjer so bili lokali prisiljeni odmakniti kar nekaj miz, seveda pomagajo pri omejevanju širjenja virusa. A za restavracije to seveda pomeni, da lahko sprejmejo manj gostov, prodajo manj krožnikov in posledično seveda zaslužijo manj denarja. Seveda se je trenutnim razmeram potrebno prilagoditi in mnoge restavracije po svetu so se znašle po svoje.

V New Yorku uvedli dodatek na računu

Čeprav se je po svetu zaprlo kar nekaj znanih restavracij, mnoge še vedno vztrajajo. Nekatere so se znašle tako, da svojo hrano dostavljajo gostom na dom. Spet druge ponujajo svoje chefe, da kuhajo v domovih gostov. V New Yorku pa so v tem tednu sprejeli ukrep, ki naj bi pomagal vsem tamkajšnjim restavracijam. Z izjemo verigam hitrih restavracij.

Restavracije bodo po novih pravilih lahko svojim gostom namreč k ceni računa dodale deset odstotni pribitek. Ta naj bi bil namenjen podpori gostinstvu v času epidemije, zajemal pa naj bi tudi ukrepe, ki so jih restavracije “prisiljene” izvajati za varnost in higieno gostov.

Če račun gosta v restavraciji znaša 50 dolarjev, bo restavracija lahko računala 55 dolarjev. Na ta način naj bi lastniki restavracij sebi in svojim zaposlenim omogočili lažje preživetje v teh težkih časih. Vprašanje je, ali se bodo po newyorških restavracijah pričele tudi evropske restavracije. Do kdaj bodo veljale višje cene v restavracijah pa zaenkrat še ni znano.

Se tudi vi v teh dneh odpravljate na večerjo v bolj oddaljeno restavracijo? Predlagamo, da prenočite! Tukaj boste našli odlične nočitve v butičnih hotelih, spajih in wellnesih, ki jih zelo toplo priporočamo. Tudi na turistične bone!

Preberite še: Vandraj izlet: trije ravno prav težki pohodi za čudovito nedeljo

Foto: Unsplash

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.