Vikend izlet: tri stvari, ki jih moraš doživeti na Gorenjskem

Po dežju vedno posije sonce in kot kaže vremenska napoved, bo tudi tokrat tako. Po dobri meri dežja se lahko ponovno veselimo sončnega vikenda, ki ga bomo spet obogatili z Vandraj idejo za izlet. Ker vemo, da se okusi razlikujejo, smo za ta teden pripravili tri različno adrenalinske izvedbe, vsem pa je skupna lega na Gorenjskem. Bodisi boš ta čudoviti del naše dežele raziskoval z družbo, družino ali v dvoje, ti priporočamo, da dan zaključiš z dobrim poznim kosilom, saj te bodo spodnje aktivnosti na svežem zraku zagotovo dodobra zlakotnile.

#1 Svet dinozavrov in praživali v Lescah

Če se odpraviš proti Bledu, boš nekaj sto metrov pred krajevno tablo Bled opazil nekaj čudnega. Iz gozda namreč moli glava ogromnega dinozavra. Če se odpraviš bližje, boš ugotovil, da jih je poleg njega še precejšnje število, opazil pa boš tudi čisto pravi Stonehenge in divje zgodovinske zveri. Govorimo o Dinoparku, domovanju dinozavrov na prostem, ki jih lahko zajahaš, se na njih slikaš in se čudiš njihovi velikosti. Obisk parka je odlična pustolovščina za otroke, navdušila pa bo tudi odrasle obiskovalce. Na tej povezavi najdeš 50% cenejšo vstopnico v park za otroke in odrasle obiskovalce.

#2 Spust s kanujem po čudoviti Savi Bohinjki

Sprehod okoli Bohinjskega jezera ali poležavanje ob njem je gotovo recept za popoln dan, zabava pa bo še večja, če si v Ribčevem Lazu izposodiš kajak ali kanu ter se z njim spustiš proti Bohinjski Bistrici po čudoviti strugi kristalno čiste Save Bohinjke. Tako boš zabavo združil z rekreacijo in nekaj naredil še za svoje telo. Večja bo družba, bolj bo zabavno, na koncu pa se lahko potopiš še v poživljajoče mrzlo vodo, saj ob izposoji čolna dobiš tudi neoprensko obleko, ki te bo prijetno ogrela.

#3 Okoli Blejskega otoka s čolnom

Bled je atrakcija, ki privablja turiste s celega sveta, sami pa se premalokrat zares ustavimo in začutimo njegovo lepoto. Ker si se okrog jezera gotovo že kdaj sprehodil, lahko tokrat za prijetno spremembo najameš čoln ter se z njim odpraviš na otok ali okoli njega. Mirna in nenaporna vožnja je tudi prijetna priložnost za klepet s tistimi najbližjimi, ki jih boš povabil s seboj. Popust za najem čolna najdeš na tej povezavi. Ko se boš ravno potepal po Bledu, pa se lahko povzpneš tudi na Ojstrico z razgledom na Blejsko jezero.

Želimo ti čudovit vikend, svojih utrinkov na Instagramu pa ne pozabi opremiti z oznako #Vandraj ali nas označi s tagom @Vandraj.

Foto: Shutterstock

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.