Vila na Siciliji s pogledom na Etno in plantažo limon

Pokukali smo v veličastno vilo na Siciliji, ki so ji po detajlni obnovi vrnili sijaj. Vilo so sicer zgradili okoli leta 1850, ko je služila kot dopustniška rezidenca za plemiško družino, ki se je ukvarjala tudi z vinarstvom. Zatem je bila več let zapuščena in začela je propadati. Vse dokler je nista kupila Jon Moslet in Marco Scire, ki sta ji v treh letih obnavljanja vrnila staro slavo.

Vila Rocca delle Tre Contrade se danes bohoti z 12 spalnicami, v interierju pa prevladuje kombinacija marmorja, gline in vulkanskih kamnin. V priličju je pet posameznih enot, ki jih povezujejo visoki oboki in loki, v prostorih pa je polno maroških preprog, antičnega pohištva in sicilijanske umetnosti. Kuhinja je opremljena tako, kot bi v njej kuhali sami kuharski mojstri, v kopalnicah najdete antične kadi, kmalu bodo nadgradili še telovadnico, v delu pa je tudi vinska klet.

Rezidenco obkroža aromatično rastje, okoliške plantaže limon pa poskrbijo za prav poseben vonj. Seveda vsaka prava vila potrebuje tudi neskončni bazen. Med plavanjem se vam odpre panoramski pogled na Etno, ognjenik, ki se skriva v mističnih meglicah in bujno rastlinje.

Foto: Rocca delle Tre Contrade

PREBERITE ŠE: Terme Dobrna in sveže prenovljen butični hotel kot iz pravljice (tudi na turistične bone)

Iščete navdih, kam na oddih? TUKAJ preverite odlično znižano ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust – po Sloveniji ali pri naših sosedih.

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.