7 stvari, ki jih morate doživeti v Grčiji

Grčija ponovno osvaja srca turistov z vsega sveta.

Grčija se je lansko leto ponovno uvrstila med najbolj vroče turistične destinacije sveta. Temu se seveda ne gre čuditi, saj je polna naravnih lepot, kulture in zgodovine, s katerimi jemlje sapo turistom. Z več tisoč otoki, od katerih je dobrih 200 tudi poseljenih, nudi neštete priložnosti za počitnice vseh vrst in okusov. Zaradi dobrega krotenja koronavirusa pa je Grčija letos tudi ena izmed destinacij, ki ponuja razmeroma brezskrben dopust.

A obstajajo stvari, ki jih v Grčiji morate doživeti, ne glede na vaš slog potovanja. Spodaj naštevamo grška doživetja, ki jih morate uvrstiti na svoj bucket list.

Nepozabni dopust v Grčiji z vključenim letalskih prevozom ter 7 nočitvami že za 499 evrov na osebo! 

Doživite grško kulturo v Atenah in obiščite Partenon

Kje bi lahko bolje začutili zgodovino, kulturo in moderen ritem življenja kot v živahni prestolnici Grčije? Atene so mesto, kjer sobivajo antika in modernizem, uporništvo in eleganca, prav vsa ta nasprotja pa delajo Atene tako vabljive. Ikonični zgodovinski spomeniki skupaj z najbolj sodobnimi muzeji poskrbijo za vse kulture željne turiste, živahne kavarne in odlična kulinarika pa zadovoljijo najbolj zahtevne gurmane. Atene so tipična evropska prestolnica, ki turistu ponuja praktično vse, kar želi doživeti ob svojem citybreaku. Več o Atenah si preberite tukaj.

Splezajte na goro Olimp

Oglejte si razgled, v katerem so uživali grški bogovi. Če vsaj malo simpatizirate s hribi, bo vzpon na olimp za vas mala malica, seveda pa ne pozabite na primerno obutev in veliko vode, saj je poletje v Grčiji precej vroče.

Doživite romantiko Santorinija

Santorini je eden najbolj opevanih grških otokov, ki nas je očaral z belimi hiškami, modrimi polkni in strehami ter klifi, ki se na eni strani otoka dvigajo nad morje in odpirajo pogled na potopljeno kaldero. Katerih grehov pa tam ne smete zagrešiti, preberite tukaj. 

Zažurajte na Mikonosu

Otok z belimi hišicami in modrimi okni, ki so posejane po ozkih ulicah, že od nekdaj slovi kot ena od najatraktivnejših svetovnih destinacij. Zato ni slučaj, da o otoku kroži legenda, da so ga bogovi ustvarili za hedonistične namene. Otok, kjer pridejo na svoj račun žejni zabave, mondenih butikov, zaspanih mlinov na veter in kristalno čistega morja. Več o otoku preberite tukaj.

Vzemite si čas za joga oddih na Kreti

Hriboviti otok z afriškim pridihom se lahko pohvali z marsikatero atrakcijo, ne le lepimi plažami. Na otoku se je pričela pisati skoraj vsa moderna zgodovina Evrope, na Kreti pa naj bi se rodil tudi sam grški bog Zevs. Otok je idealna platforma za aktivne počitnice v kombinaciji z užitki na plaži, zato priporočamo, da poizkusite tudi tamkajšnje jutranje prebujanje z jogo. Več o Kreti preberite tukaj.

Obiščite Delfe

Znamenito svetišče privablja turiste od blizu in daleč. Na kraju, kjer so nekoč odmevale takšne in drugačne prerokbe pa boste še danes občutili posebno energijo. To gre pripisati mogočni zgodbi, ki je zavita okoli Delfov.

Podoživite film Mama Mia na otoku Skopelos

Gotovo ste si ogledali film z Abbinimi uspešnicami Mama mia, ki se odvija na grškem otoku in navdušuje s sproščeno energijo, simpatičnim humorjem in seveda vedno aktualno glasbo. Če spadate med prave oboževalce filma, si boste gotovo želeli ogledati kraje, kjer se je odvijalo snemanje.

Foto: Shuttertsock

Preberite še: Grčija: Da bodo privabili turiste, Grki počnejo tole

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.