Grčija: Da bodo privabili turiste, Grki počnejo tole

Grčija je med Slovenci nadvse priljubljena turistična destinacija. Pred dnevi je ponovno odprla svoje meje, da bi privabila turiste, pa je sprejela tudi nekaj ukrepov.

Grčija slovi po čudovitih plažah, turkiznem morju in neštetih otokih, ki vabijo, da jih obiščete. Zaradi koronavirusa njen obisk v preteklih mesecih ni bil mogoč, z junijem pa ponovno odpira svoja vrata za turiste. Zaenkrat lahko proti Grčiji poletimo ali se pripeljemo le prebivalci Evropske Unije, kmalu pa naj bi bil obisk omogočen tudi turistom preostalih držav sveta. Ti naj bi lahko v Grčijo pripotovali s 1. julijem.

Grčija podobno kot Hrvaška spada med države, ki so gospodarsko zelo odvisne od turizma. Vsak četrti prebivalec Grčije si namreč služi kruh na račun turizma. Zato si država seveda prizadeva, da bi jo tudi letos, kljub krizi, obiskalo čim več turistov. V ta namen je sprejela tudi nekaj ukrepov, eden izmed njih pa je še posebej privlačen za turiste, saj pomeni, da bo počitnikovanje v Grčiji cenejše.

Cenejši prevoz Grčija

Grčija je namreč sprejela ukrep, s katerim se odpoveduje skoraj polovici vrednosti davka na dodano vrednost pri nakupu prevozov v državo, iz nje ter znotraj njenih meja. Namesto 24 odstotkov, bo tako v kriznih časih v državno blagajno pritekalo le po 13 odstotkov od posameznega nakupa katerega koli transporta.

Letalske vozovnice, karte za vlak, ladje in druga prevozna sredstva bodo tako za domačine in turiste malenkost cenejše. Preden pa obiščete Grčijo, priporočamo, da na njihovi spletni strani preverite, kateri ukrepi še vedno veljajo. V javnem prometu tam na primer še vedno zahtevajo nošenje mask, prav tako se notranjosti restavracij odprejo šele s 15. junijem.

Iščete navdih, kam na oddih? TUKAJ preverite odlično znižano ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust – po Sloveniji ali pri naših sosedih.

Preberite še: Velika planina: Ideja za aktiven planinski oddih z družino ali prijatelji

Foto: Unspalsh/Sadie Taper

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.