Iz Singapurja v New York spet z najdaljšim letom na svetu

Pri Singapore Airlines so znova vzpostavili najdaljšo neposredno komercialno letalsko povezavo na svetu – iz Singapurja v New York. Prvi let je minil kot po načrtih.

Singapurski letalski prevoznik Singapore Airlines je po petih letih mirovanja spet vzpostavil najdaljšo neposredno komercialno letalsko povezavo na svetu. Najdaljši let na svetu povezuje singapursko letališče Changi z newyorškim letališčem Newark. 

Prvi let je trajal 17 ur in 52 minut. Letalo Airbusa je imelo na krovu 150 potnikov in 17 članov posadke, prvi let pa so opravili iz Singapurja proti New Yorku. V tem času so preleteli več kot 15.000 kilometrov!

Preberite še: Novozelandci prodajajo svež zrak v pločevinki

Rekorderju sledita liniji Nova Zelandija – Katar ter Avstralija – Anglija

Rekorderska linija sicer ni novost, nazadnje je bila vzpostavljena pred petimi leti. Takrat so jo ukinili, ker ni bila dobičkonosna, a kot kaže, so odločitev spremenili in se vrnili po titulo najdaljšega komercialnega leta na svetu.

To so prevzeli od Qatar Airlines, ki je zdaj z linijo med Aucklandom in Doho na drugem mestu. To razdaljo njihovo letalo namreč premaga v 17 urah in pol. Tretjo najdaljšo linijo ima avstralska letalska družba Qantas. Ta povezuje Perth in London, leti pa 17 ur.

Foto: Unsplash

PREBERITE ŠE:

Kako premagati jet lag z dnevom v SPA centru

 

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.