So rdeče uniforme stevardes AirAsia res preveč zapeljive?

Uniforme stevardes spadajo med ene tistih delovnih oprav, ki so zašle v marsikakšno fantazijo. A pravila oblačenja za stevardese so v resnici precej stroga, njihov videz pa je pomemben ravno toliko kot njihova usposabljanja, znanje in občutek za delo z ljudmi.

O novih uniformah stevardes letalske družbe AirAsia so nedavno razpravljali celo v malezijskem parlamentu. Dva poslanca vladajoče stranke sta namreč opozorila, da živo rdeče uniforme njihovih stevardes razkrivajo preveč. Poleg oprav stevardes AirAsie so jih zmotile tudi oprave v letalskih družbah Firefly in Malindo, saj naj bi bile na določenih mestih preveč prosojne.

PREBERITE ŠE: Šest stvari, s katerimi stevardese spravljate v slabo voljo

Poslanec Datuk Abdullah Mat Yasim je uniforme omenjenih družb označil za neprimerne, saj zaradi njih obstaja možnost, da se potniki med letom preveč razvnamejo. Oblačila, ki na tak način privabljajo poglede pa niso v skladu s pogledi najbolj razširjene vere v Maleziji – islama. “Komisija za letalstvo bi morala postaviti strožja pravila. Če stevardese nosijo zapeljiva in nespoštljiva oblačila, si lahko turisti o Maleziji ustvarijo napačno sliko,” je izjavil poslanec, ki ga je podprlo več somišljenikov.

Foto: Instagram in Facebook/AirAsia

PREBERITE ŠE:

10 stvari, ki vam jih želijo sporočiti piloti

Če boste v letalu sedeli na tem sedežu, boste deležni najboljše postrežbe

Izbira letalskega sedeža o vas pove veliko več, kot bi si mislili

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.