Najboljši predlogi za ugoden road trip

Dobra stran potovanja z avtom je možnost popolne spontanosti. Nobenih predhodnih rezervacij, check-inov in podobnih sitnosti. Vse kar potrebujete, so potni list, sončna očala in preprosta odločitev. Na sever, jug, vzhod ali zahod? Za potovanje se lahko odločite praktično z danes na jutri. Treba pa je vedeti, koliko ur ste za svojo destinacijo pripravljeni preživeti na avtomobilskem sedežu. Skrčena kolena na dolge proge namreč niso mačji kašelj, zato za prvič predlagamo nekaj razmeroma kratkih potovanj z avtom, ki pa bodo zagotovo zadostile potrebo po pravi road trip izkušnji.

Preberi več

Vožnja z vespo po Firencah in kozarec vina v Chiantiju

O Toskani smo že pisali, danes pa si jo bomo ogledali z druge perspektive. Nič ni namreč bolj zabavno kot raziskovanje pravljičnih Firenc in vinske okolice na kultni vintage vespi. Če si eden izmed ponosnih lastnikov ene izmed njih, si rojen pod srečno zvezdo, za tiste, ki pa v posesti nimajo italijanske lepotice, imamo rešitev, s katero bodo tudi oni postali pravi srečneži.

Firence namreč ponujajo kar nekaj možnosti izposoje Vesp ter vodenih ogledov z njimi. Če želiš odkriti skrite kotičke, ki jih pozna samo turistični vodič, se skupinicam lahko pridružiš v jutranjih urah ali po kosilu. Obe izmeni vključujeta tudi toskanski obrok, ki je po želji lahko celo veganski ali vegetarijanski.  Tura traja približno štiri ure, v katerih boš uspel videti marsikaj, med drugim tudi Firence z višinskega razgleda na Piazzale Michelangelo. Na ogled se lahko naročiš preko spleta, cene pa se gibljejo od 70€ naprej.

02_motor_shutterstock_380146306

Če pa se raje kot v skupini voziš sam, oziroma raziskuješ s svojo izbrano družbo, pa nekaj napotkov za izposojo motorja v Italiji (ki večinoma veljajo tudi za druge države). Za izposojo motorja boš s seboj nujno potreboval osebni dokument oziroma vozniško dovoljenje. Izposoja ne bo možna niti brez kreditne kartice, saj si bodo podjetja, ki posojajo svoje motorje, želela zagotoviti kavcijo v primeru kraje ali poškodb motorja. Priporočamo, da si ob najemu urediš tudi zavarovanje, ki ga ponujajo poleg izposoje, za vsak primer in brezskrbno vožnjo. V visoki sezoni se izposojevalnice hitro izpraznijo, zato je v vsakem primeru dobro rezervacijo opraviti že pred prihodom v mesto. Pa varno vožnjo!

Ko boš ravno v Toskani, pa res toplo priporočamo še en voden ogled, ki ne vključuje turističnega vodiča. Med toskanskimi griči namreč leži pokrajina Chianti, zibelka vrhunskega vina, katerega moraš poskusiti. In ne samo enega kozarca, zato torej voden ogled. Somelier te namreč vodi v več različnih vinskih kleti, kjer vino predstavljajo v družbi odličnih italijanskih jedi. Pričakuješ lahko odličen dan v dobri družbi, hrani in pijači. Italijani pač znajo uživati, zato se jim v tem primeru res moraš pridružiti, pa tudi razgled na okoliške oljke in trte je nadvse očarljiv. Kot Italija.

03_motor_shutterstock_366902579

Foto: Shutterstock

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.