Los Angeles: Nov način, kako do napisa Hollywood

Tako kot se na Ljubljanski grad lahko namesto kratkega sprehoda odpeljeta kar z vzpenjačo, boste čez lužo lahko točno tako kmalu odšli do slovitega napisa Hollywood.

Le kdo ne pozna ikoničnega napisa Hollywood, ki ga vsako leta obišče več turistov. Produkcijska hiša Warner Bros je razkrila načrte za 100 milijonov dolarjev vreden projekt vzpenjače, ki bo turiste do napisa prepeljala kar od njihovega sedeža. Kot kaže, bodo prevzeli celotno investicijo za novo turistično atrakcijo. Izkupiček od kart pa bodo delili z mestom.

6 minut vožnje z vzpenjačo do napisa Hollywood

Sodeč po načrtih, ki so jih razkrili, gre za 1,6 dolgo pot od sedeža Warner Bros v Burbanku do centra za obiskovalce na Mount Lee, ki stoji blizu slavnega napisa. Vožnja z vzpenjačo naj bi trajala 6 minut. S tem bodo tudi zmanjšali promet, saj stanovalce ogroža gneča, ki se vije po bližnjih naseljih. In kdaj bo vzpenjača zapeljala prve turiste? Kot kaže, bo projekt nastajal kar pet let.

Sloviti znak, ki ga poznamo vsi

Znak Hollywood, ki leži visoko na losangeleških gričih, poznamo vsi. A ni bil vedno takšen. Postavili so ga leta 1923, ko je na njegovem mestu pisalo Hollywoodland in je bil v resnici oglas za nepremičnine. Napis so leta 1987 spremenili v Hollywood in dobil je novo zgodbo. Znak je bil v svoji slavi tudi tarča potegavščin. Lani ga je na primer lokalni umetnik spremenil v Hollyweed. Leta 1940 je črko H podrl skrbnik napisa, saj se je pijan zaletel vanj. Prav s te črke je leta 1932 v smrt skočila filmska igralka Peg Entwistle. Nove črke so visoke skoraj 14 metrov, napis pa je pod videonadzorom. Po svetu danes najdemo kup kopij, nekaj podobnega imamo tudi Slovenci – napis Tito nad Novo Gorico.

PREBERITE ŠE: INTERVJU: Velenjčanka, ki jo je igra odnesla v Hollywood

Foto: Unsplash

PREBERITE ŠE:

Vandraj insider: Laro je iz Slovenije v Los Angeles odnesel film

INTERVJU: Velenjčanka, ki jo je igra odnesla v Hollywood

 

INTERVJU: Velenjčanka, ki jo je igra odnesla v Hollywood

Maja Smajilović je gospodična, ki prihaja iz Velenja, a jo je življenje odneslo čez lužo. V Los Angelesu je končala študij igre na The American Academy of Dramatic Arts, z Vandraj pa je poklepetala o mestnih kotičkih, grajenju kariere v Hollywoodu, pasteh in radostih filmske idustrije, razvratnih hollywoodskih zabavah in še čem … Preberi več

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.