Na sprehod med lučkami v Arboretum Volčji Potok


Doživite decembrski Arboretum! Odeli so ga v skoraj dva milijona lučk in z njimi osvetlili bogato botanično zbirko. Skozi praznično vzdušje osvetljenih kulis v obliki krogel, zaves in tunelov se lahko sprehodite na preko 22 ha parka. Posebno presenečenje pa bo letos namenjeno otrokom.

Decembrski Arboretum kot ga še ni bilo

Sprehod med lučkami je zasnovan kot enosmerna, nekaj kilometrov dolga pot. Pri osvetlitvi so izkoristili premišljene krajinske elemente parka in dodali še nekaj estetskih prvin, ki naravno razgibanost in raznolikost še poudarijo. Nekaj letošnjih posebnih prizorov: sanjski smrekov gozd, največji smejko, čarobne vile v vrtincu, vrt zlatih prstanov, ples snežink, neskončni slap, ginkova kristalna dvorana, nočno sonce, trop jelenčkov, romantični tunel … Čaka vas čudovit sprehod in kup lepih fotografij. Arboretum je sploh letos idealen za sprehod, saj tam ni gneče kot je v mestih.

Praznična dežela z Božičkom in praznično obarvana trgovinica

Posebno presenečenje bo letos namenjeno otrokom, za katere so v šotoru pri pristavi pripravili praznično deželo z Božičkom.
Trgovinico pri vhodu v park so že praznično okrasili, morda kateri izmed dobrih mož najde navdih za praznično obdarovanje prav v njej. V pestri ponudbi imamo spominke, izdelke slovenskih oblikovalcev, knjige, naravno kozmetiko, skodelice z različnimi motivi, izdelke za v kuhinjo, dežnike, igrače, nakit …

Delovni čas in vstopnice

Večerni sprehod med lučkami je mogoč vsak dan, tudi med vikendi in prazniki, med 1. 12. 2021 in 9. 1. 2022 od 17.00 do 21.00. Vstopnice so v prodaji na spletu in pri blagajni parka. Na voljo je tudi sezonska vstopnica za Arboretum Volčji Potok, ki je lahko tudi lepo darilo.

Nasvet za fotografiranje prazničnih lučk

Najboljša svetloba za nočno fotografijo je tik pred temo. Če boste fotografirali v času, ko bo padal mrak, se boste izognili popolni temi, v kateri bodo luči videti kot nekakšne lebdeče pike. Tako si vzemite čas ter si mesto za fotografiranje izberite že nekoliko prej, da boste ujeli kratek čas mračne svetlobe, ki vam bo v veliko pomoč pri fotografiranju.

Postavite se na oddaljeno in po možnosti višjo točko. Takih točk Arboretum ponuja dovolj. In uživajte v fotografiranju!

PREBERITE ŠE: 10 mest z najlepšo božično okrasitvijo v Evropi 2021

 

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.