Recept za popoln tajski Pad Thai

Zagotovo ste že kdaj razmišljali, da bi si okusen Pad Thai poskusili pripraviti doma. Kar pogumno! S tem receptom vam bo uspelo!

Sestavine za Pad Thai (za 2 – 3 osebe):

  • 200 g rezancev iz riževe moke
  • 2 žlici rastlinskega olja
  • 2 stroka česna, sesekljana
  • 1 čebula, narezana na tanke rezine
  • 2 jajci, stepeni
  • 200 g piščančjega mesa, narezanega na trakove (lahko tudi brez mesa za vegetarijansko različico)
  • 100 g tofuja
  • 2 žlici sojine omake
  • 2 žlici ribje omake
  • 1 žlica sladkorja
  • 1 žlica limetinega soka
  • 1 skodelica svežih fižolovih kalčkov
  • 2 žlici mletih arašidov
  • Nekaj vejic sveže mete, narezane
  • Nekaj rezin limete (za okras)

Navodila:

  1. Rezance iz riževe moke namočite v hladno vodo za približno 30 minut ali jih pripravite po navodilih na embalaži. Ko so rezanci mehki, jih odcedite in pustite na strani.
  2. V veliki ponvi segrejte rastlinsko olje na srednji vročini. Dodajte sesekljan česen in narezano čebulo ter pražite nekaj minut, da vse skupaj postane mehko in dišeče.
  3. V ponev dodajte stepeni jajci in ju mešajte, dokler se ne zmehčata. Nato dodajte narezano meso in tofu ter pražite do lepo pečenega.
  4. V manjši posodi zmešajte sojino omako, ribjo omako, sladkor in limetin sok. Dodajte mešanico v ponev in dobro premešajte, da se sestavine enakomerno prepojijo.
  5. Dodajte namočene rezance iz riževe moke in sveže fižolove kalčke ter premešajte, da se vse sestavine dobro povežejo. Pražite še nekaj minut, da se rezanci segrejejo.
  6. Preden odstranite ponev s štedilnika, potresite čez rezance z omako še mlete arašide in narezano meto. Dobro premešajte.
  7. Pad thai postrezite na krožnikih in okrasite z rezinami limete. Po želji dodajte še sveže koriandrove liste in dodatne arašide.

Uživajte v svoji doma pripravljeni tajski specialiteti!

Foto: Shutterstock

PREBERITE ŠE: Pripravite si pravi vietnamski “pho” #recept

 

Iščete navdih, kam na oddih? TUKAJ preverite odlično znižano ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust – po Sloveniji ali pri naših sosedih.

 

Spomladanski recept: lahkotni pad thai s šparglji

Ko pomislimo na Tajsko, ne moremo mimo riževih rezancev, ki jih tam strežejo v skoraj vsaki restavraciji ali stojnici z ulično prehrano. Kaj bo danes za kosilo? Pad thai!

Da je jed tako priljubljena, sploh ni čudno, saj je pad thai lahkoten in zdrav obrok, sestavine zanj pa so precej poceni. Skuhan je že v nekaj minutah, zato je idealno kosilo za tiste dni, ko se nam ne ljubi predolgo stati za štedilnikom in svoj prosti čas raje preživimo v dobri družbi na svežem zraku.

Torej, danes bomo kuhali pad thai, ker pa je ravno pomlad, bomo jed malce sezonsko prilagodili ter ji dodali šparglje. Najbolje, da se kar lotimo dela.

Za štiri obroke potrebujemo:

  • 200 gramov riževih rezancev
  • sok ene limete
  • ena limeta, razrezana na krhlje
  • dve žlici sladke čili omake
  • dve žlici arašidovega ali sončničnega olja
  • 300 gramov tofuja
  • 10 špargljev
  • 6 mladih čebulic
  • 300 gramov sojinih kalčkov
  • 3 strokov česna
  • pest sesekljanih arašidov

Na ponvi prepražimo tofu in šparglje, narezane na kolobarje ter postavimo na stran. Na olju prepražimo sesekljane čebulice, kalčke in česen. Primešamo skuhane rezance, limetin sok, sol in čili omako. Dodamo tofu in šparglje. Vse skupaj porazdelimo v posodice, potresemo z arašidi in postrežemo s krhljem limete.

Kaj pa mesna različica? Po želji lahko v jed dodamo tudi kozice ali piščanca.

Foto: Shutterstock

PREBERITE ŠE: INTERVJU s Sanjo Cvitić o Home exchange-u: “Stanovanje v Ljubljani sva zamenjala za vilo z bazenom v Provansi.”

Iščete idejo, kam na oddih v naši bližini? TUKAJ (klik) vas čaka kup imenitnih ponudb!

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.