V teh italijanskih mestih ljudje živijo najlepše

Bi živeli v teh italijanskih mestih? V letu pandemije covida-19 je Bologna postala italijansko mesto, kjer je kakovost življenja najboljša. Bologni na drugem in tretjem mestu sledita Bolzano in Trento.

Na seznamu, ki ga je objavil italijanski finančni dnevnik Sole 24 Ore, je skupno 104 italijanskih mest. Na četrto mesto se je uvrstila Verona, sledijo Trst, Videm, Aosta in Parma. Kot edino mesto z juga Italije se je med deseterico na deveto mesto uvrstila prestolnica Sardinije Cagliari, sledi ji Pordenone iz Furlanije-Julijske krajine.

V italijanskih velemestih življenje ni idealno

V italijanskih velemestih po oceni strokovnjakov življenje sicer ni idealno. Milano se je uvrstil na 12. mesto, Rim na 32. Na dnu lestvice so se znašli mesto Crotone v Kalabriji ter sicilski mesti Caltanissetta in Sirakuze.

Kriteriji lestvice

Časnik je pri snovanju seznama upošteval 25 dejavnikov za ocenjevaje kvalitete življenja, med drugim izdatke občin za socialo, število družinskih zdravnikov, povprečno ceno stanovanj, bruto dohodek na prebivalca ter privarčevana sredstva na bančnih računih.

Foto: Unsplash

PREBERITE ŠE: Dopust v izolaciji: bi spali v stekleni hiški s pogledom na severni sij?

Iščete navdih, kam na oddih? TUKAJ preverite odlično znižano ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust – po Sloveniji ali pri naših sosedih.

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.