Kopanje v naravnem vrelcu Klevevž

Za tokratni izlet smo izbrali dolenjski kraj Klevevž! Po fotografijo za Instagram ter potrdilo o pogumu.

Tokrat ne bomo raziskovali slovenskega mesta ali odšli na morje. Odločili smo se, da obiščemo naravni topli vrelec Klevevž, za katerega ste morda že slišali, sicer pa ga morate čim prej obiskati.

Klevevž se nahaja na Dolenjskem, če boste svojo pot pričeli v Ljubljani, je najbolje, da zavijete na dolenjsko avtocesto in na njej ostanete vse do izvoza Kronovo, nato pa zavijete proti Šmarjeti. Po lokalni cesti nadaljujete proti vasi Grič pri Klevevžu in tam boste kmalu opazili tablo z napotki do Klevevškega gradu in toplega vrelca.

V zimskem času boste hitro opazili, da se zaradi temperaturne razlike iz naravnega bazena dviguje para. Termalna voda Klevevške toplice namreč na površje pridre z dobrimi 24 stopinjami Celzija in je idealna za kopanje tudi pozimi. Ker v okolici seveda ni urejenega kopališča, boste morali malce improvizirati ter se v kopalke preobleči kar na prostem. Spomladi pa s tem ne bo težav.

Zimski skok v toplo vodo je zares posebna izkušnja, a vseeno naj vas opozorimo, da imejte s seboj topla oblačila in odejo, v katero se lahko zavijete takoj, ko zapustite bazen. Tisti, ki se hitro prehladite, boste bolj uživali v tem letnem času.

V bližini je zapuščen mlin, obiščete pa lahko tudi Grad Klevevž ali se povzpnete na Homec, ki bdi nad sotesko, ki je poleg izvira tudi polna fotogeničnih slapov.

Če se boste opogumili ter skočili v vodo, se le fotografirajte in nam na naš Instagram pošljite dokaz, do takrat pa uživajte ob spodnjih fotografijah!

Foto: Unsplash

Preberite še: Maja Sonc: “Ljudje tam so čisto drugačni od nas.” #intervju

Iščete navdih, kam na oddih? TUKAJ preverite odlično znižano ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust – po Sloveniji ali pri naših sosedih.

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.