Avstralija: 7 stvari, ki jih morate vedeti, preden odpotujete v deželo tam spodaj

Avstralija je res nekaj posebnega. Zato se je pred potovanjem o njej dobro poučiti.

Avstralija je ena izmed destinacij, ki si jih želi obiskati prav vsak svetovni popotnik. A v deželo tam spodaj nikakor ne gre odpotovati na vrat na nos. Ker ima zaradi svoje edinstvenosti država nekaj specifičnih pravil, je dobro, da si pred potovanjem preberete, kaj morate vedeti, preden se podate na oddaljen kontinent.

Tu ne živijo le kenguruji

Če ste navdušeni nad živalskim in rastlinskim svetom, je Avstralija za vas gotovo prava destinacija. Marsikdo namreč ne ve, da je kar 80 odstotkov tukajšnjih živih bitji endemitov, kar pomeni, da ne živijo nikjer drugje na svetu.

Država je res velika

Morda se vam zdi, da potujete v ne tako veliko državo, a naj vas opozorimo, da boste, če želite prepotovati Avstralijo, morali premagovati velike razdalje. Za primerjavo, obkrožiti celotno Avstralijo zahteva približno toliko časa, kot, če bi si želeli ogledati “celo Evropo”.

Nikar ne pozabite na …

Dejstvo, da se v Avstraliji ljudje vozijo po “napačni” strani ceste. Drugačne pa so tudi tamkajšnje vtičnice, tako, da boste potrebovali pretvornik, če boste želeli napolniti računalnik ali telefon.

Pravilo napitnin je takšno!

Posebna pravila veljajo tudi pri avstralskih napitninah. Te so namreč tu zelo redke, saj so natakarji za svoje delo zelo dobro plačani. Puščen preostanek drobiža je tako lahko lepa gesta, ni pa nujen.

Pazite se sonca

Sonce naj bi bilo vsako leto močnejše in bolj invazivno za našo kožo. V Avstraliji pa morate biti še posebej previdni. Zaradi lege vas bo sonce namreč opeklo v nekaj minutah. Sončna krema je tu tako obvezna oprema!

Internet

Morda se boste v Avstraliji morali za nekaj časa malce odklopiti od socialnega sveta. Internet je namreč tu precej drag, ponekod pa tudi zelo počasen. Kakšen dan spletnega detoksa pa vam seveda ne bo škodil.

Stroge regulacije

Zaradi avstralske biodiverzitete, so Avstralci precej strogi, ko gre za vnos kakršnih koli bioloških snovi, rastlin ali živali v državo. Preden se torej odpravite v Avstralijo, preverite, da s seboj ne prinesete hrane, pijače ali karkoli drugega, ki bi lahko ogrozilo avstralsko naravo.

Foto: Unsplash
Vir: The Discoverer

Preberite še: To je seznam letalskih prevoznikov in destinacij, kamor sedaj lahko letite z Brnika

Tri skrivnosti nakupovanja cenejših letalskih vozovnic

 

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.