Evropa je res pestra. To so top evropske destinacije, ki obetajo obilo dogodivščin in so študentskemu žepu prijazne. Septembra je konec in študijsko leto se začenja, študentje pa že razmišljamo o naslednjih počitnicah. V študentskih letih so potovanja kar velik finančni zalogaj. Kljub temu se jim ne bi smeli odpovedati, saj je med študijem čas za odkrivanje sveta najprimernejši.

Varšava, Poljska

warsaw - old town

Evropa ima veliko za ponuditi a Varšava ostaja med najbolj popularnimi in najcenejšimi destinacijami. Staro mesto je s svojimi barvitimi zgradbami in iznajdljivim prepletanjem modernega z zgodovinskim kot zgodba iz razglednice. V Varšavi je obvezni del obiska pokušina krofov, ki jih lahko zavohate iz skoraj vsake ulice. Ne pozabite tudi na muzeje, kraft pivo in nenavaden spomin na srce – napis v cerkvi Svetega križa: ‘‘Tukaj leži srce Fredericka Chopina.’’ Pokopan v Franciji, njegovo srce pa pripada Varšavi.

Transilvanija, Romunija

transylvania - castle

Evropa skriva veliko biserov, med njimi tudi Romunijo. Znana je kot najcenejša evropska država. Za pot po Transilvaniji spakirajte udobne čevlje, velik nahrbtnik, česen in lesene količke. Posebnost Transilvanje so, poleg legende o krvoločnem grofu Drakuli, čudoviti srednjeveški gradovi. Če vam še vedno primanjkuje idej za seminarsko nalogo, združite prijetno s koristnim in raziščite zgodovinsko bogato Transilvanijo. Idealen kraj za vse aktivne, ki ljubijo naravo in odkrivanje pradavnih mračnih skrivnosti.

Sarajevo, BiH

sarajevo - market

Kaj imata skupnega film in Sarajevo? Leta 1995 je bil ustanovljen sarajevski filmski festival in hitro postal največji na balkanu. Sarajevo je tako mesto za vse, ki jih poleg razgibanega nočnega življenja, v prvi vrsti zanima umetnost. Obvezna točka na seznamu je obisk muzejev in poslušanja sevdaha. Mesto, tako kot država, vibrira s pozitivno energijo. Tudi ljubitelji  dobre hrane boste prišli na svoj račun, zlasti čevapčičev in orientalskih sladic. Ste še vedno v dvomih?

Budimpešta, Madžarska

budimpest

Pogosto spregledan evropski biser je Budimpešta. To je mesto veličastnih stavb, starih kavarn, prestižne opere in barv. Sprehod skozi razgibane ulice starega mesta je kot sprehod skozi zgodovino. Cene hrane, nastanitev in pijače pa so študentskemu žepu prijazne. Tudi ljubitelji formule tukaj pridejo na svoj račun – dirka Formule 1 za veliko nagrado Madžarske je najcenejša v Evropi. Najcenejša tridnevna karta je nekaj več kot 90 evrov.

Budva, Črna gora

budva - beach

Za vse žurerje in nočne živali, tukaj je Budva. Priljubljeno obmorsko središče ob jadranu. Kljub temu, da Budva postaja sinonim za luksuzni turizem, še vedno ostaja zanimiv in cenovno ugoden za mlade. Kljub temu, da ni v EU, lahko v Budvi plačujete z evri. Organizirane nočne in dnevne zabave, Budva ni mesto za zaspance.

Zagreb, Hrvaška

zagreb - old town

Hrvaška prestolnica združuje zgodovino, moderni mestni utrip in zabavo. Mesto, ki ponuja vse. Dobro hrano in mešanje kultur, muzeje ter galerije in zabavo. Ima širok izbor nočnih klubov s poceni pijačo.  Za vse, ki so že kdaj imeli nesrečo v ljubezni, priporočamo obisk Muzeja zlomljenih src. Po Zagrebu se lahko peljete s tramvajem ali pa se po mestu odpravite kar peš. Zagreb je nam najbližja evropska prestolnica, saj smo iz Ljubljane lahko tam v pičli uri in pol.

Skopje, Severna Makedonija

Skopje - Alexsander the Great

Makedonija je pogosto prezrta destinacija. Je med najcenejšimi destinacijami v Evropi. Neoklasicistična arhitektura je mestu podarila občutek antične veličastnosti. Na sredi glavnega trga stoji kip Aleksandra Velikega, ki je postal simbol mesta. Tam se bo za vsakega našlo nekaj.

PREBERITE ŠE: Citybreak: 5 idej za poceni oddih v evropskih metropolah

FOTO: Pixabay

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.