Deset profilov na Instagramu, ki vas popeljejo na očarljivo Islandijo

Ena najbolj vročih destinacij tega leta je zagotovo Islandija, ki s svojo osupljivo kuliso vsako leto privablja več turistov. Načrtovanje potovanja je postalo lažje tudi zahvaljujoč popotnikom, ki utrinke fotogeničnih krajev s sledilci delijo na Instagramu.

V tej otoški državi v severnem Atlantiku lahko v zimskih nočeh med oktobrom in aprilom ob jasnem nebu ujamete severni ali polarni sij, z malo sreče lahko opazujete kite in delfine ali se podate na treking po ledenikih, izlet okoli jezer in ogled kakšne ledeniške jame.

Vandraj priporoča// Letalska karta na Islandijo že za 193 evrov!

Islandija slovi po prav posebno slikoviti pokrajini, kjer najdete ledenike, gejzirje, slapove in fjorde, zato ni nič čudnega, da je tako priljubljena tudi med popotnimi fotografi. Zbrali smo nekaj takšnih, ki Islandijo predstavljajo v najlepši luči.

Najbolj fotogenični kotički: @Asasteiners

Popotniška blogerka z Islandije na svojem Instagramu deli najbolj fotogenične kotičke svoje države. Poleg Islandije boste na njenem profilu sicer našli še kup drugih držav – obiskala jih je že 52 – med drugim je že skočila tudi v Slovenijo.

Osupljiva pokrajina: @Icelandair​​​​

Letalska družba pod oznako #MyStopover zbira osupljive fotografije lokalcev, popotnikov in svojih zaposlenih in dokazuje, da je Isladnija osupljiva tako na tleh kot s ptičje perspektive.

Severni sij: @Simona_br_Photography

Polarni sij je ena od glavnih stvari, ki jih obiskovalci Islandije želijo videti ob svojem obisku. Da bi ga videli, se iz Reykjavika odpeljite nekaj kilometrov v katerokoli stran – ali pa ga poiščite na zgornjem Instagram profilu.

Islandski dizajn: @IcelandDesignCentre

Od notranjega oblikovanja, modnih dodatkov do vsakoletnega festivala oblikovanja v Reykjaviku, na tem profilu boste našli vse v povezavi z izjemnimi islandskimi dizajnerji.

Islandska arhitektura: @Solavander

Norvežan, ki živi na Islandiji, je po poklicu arhitekt, svojo strast pa na Instagramu deli tudi z drugimi ljubitelji tamkajšnje arhitekture.

Lokalni blog: @IHeartReykjavik

Kaj storiš, če svojo državo obožuješ tako močno, da želiš o njeni izjemnosti obvestiti ves svet? Odpreš blog, ki ni le poln fotografij te dežele, ampak tudi koristnih turističnih informacij.

Mistični islandski utrip: @Swetans

View this post on Instagram

Sweet disposition 🌿 #dyrhólaey

A post shared by Tansu (@swetans) on

Njegove izjemne fotografije islandske pokrajine imajo nek skrivnostnen pridih, ki to deželo prikaže v malo drugačni luči, prekriti s tančico skrivnosti.

Divji živalski svet: @Icelandic_Explorer

Fotografije, ki bodo nadušile tiste, ki jih na Islandijo vleče zaradi pestre flore in favne.

Dogodivščine z vodičem: @MidgardAdventure

Agencija Midgard Adventure od leta 2010 turistom razkazuje kotičke, do katerih sami morda ne bi prišli, utrinke poti pa delijo tudi na Instagramu.

Pomoč pri načrtovanju poti: @WhenInIceland

Na tem profilu ne boste našli le izjemnih fotografij severnega sija, ledenikov in slapov, ampak lahko z njegovo pomočjo tudi načrtujete svoje potovanje v to slikovito deželo.

Foto: Instagram

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.