Koliko ur prej bi morali priti na letališče?

Na forumih in v Facebook skupinah velikokrat naletimo na vprašanje, koliko ur prej bi morali priti na letališče.

Rana ura, zlata ura je pravilo, ki vas bo le redko pustilo na cedilu. Zamuda na letališče je namreč lahko veliko bolj nadležna od prezgodnjega prihoda. Seveda pa boste potem morali ugotoviti, kako boste zapravili čas, ki vas loči od vkrcanja na letalo.

Kdaj na letališče?

Staro pravilo dveh ur sicer še vedno drži, saj boste v tem času skoraj vedno uspeli rešiti morebitne težave ali premagati gneče na cesti. Kaj pa, če pridete kasneje? Napredovanje od vrat do vrat oziroma od okenca, kjer odvržete prtljago pa do varnostnega pregleda, vam bo skoraj na vsakem letališču vzelo do pol ure. In če bo stanje na letališču brez posebnosti, boste do vratc, ki se zaprejo 30 minut pred vzletom letala (in pred katerimi se ne morete več pogajati, če zamudite), dospeli pravočasno.

A vseeno priporočamo, da si pred letom vzamete nekoliko več kot 45 minut časa. Londonsko letališče Getwick svetuje, da na letališče pridete tri ure pred uro vzleta vašega letala. Enako priporoča tudi večina drugih letališč.

Koliko potnikov nasvet upošteva, ne vemo. Vemo pa, da vsakič, ko se znajdemo na letališču, opazimo veliko število zamudnikov, ki v paniki divje tekajo od okenca do okenca. S kupom prtljage, ki jo vlečejo za seboj, seveda. V tem primeru, definitivno priporočamo biti opazovalec in ne potnik v paniki. Se strinjate?

Foto: Unsplash

Preberite še: Ideja za izlet: V Celovec, kjer se lahko družite z opicami v opičjem parku

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.